ПОТПИСАНИ НОВИ УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИСТЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Локална самоуправа је у Великој сали Скупштине општине Апатин, организовала потписивање уговора о стипендирању са студентима који су на основу конкурса објављеног 08. новембра ове године, остварили право на стипендију општине Апатин. У петак (23. децембра 2022. године) потписани су уговори са новим стипендистима општине Апатин за 2022/2023 годину.

Потписивању уговора су присуствовали заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић и помоћница председнице општине за образовање и омладинску политику, Милка Никшић, а пре почетка свечаног потписивања уговора присутнима се обратио Ђукић и поздравио све присутне.

-Неописиво ми је драго што вас видим у оволиком броју, јер тај број стипендија и тај број студената који стипендира општина Апатин, морамо да се сложимо, не даје ниједна друга локална самоуправа у Србији. За прву годину 43 стипендије, од друге до шесте године, како ми водимо по конкурсној документацији 90 студената и студенти докторских студија 5 стипендија, што је укупно 138 стипендија. Ви знате, који сте добијали стипендију и протеклих година, да је износ био 9.000,00 месечно у временском трајању од девет месеци. Оно што морамо да нагласимо јесте да општина Апатин за укупна давања за студентске стипендије, као и прошле године, тако ћемо и 2023. године давати преко 11. милиона динара, рекао је Радован Ђукић.

Студентима је наглашено да је локална самоуправа увек спремна да подржи добре идеје студената, али и у студирању.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *