ФОНДАЦИЈА „АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ“ ДОНИРАЛА 3 МИЛИОНА ДИНАРА СОМБОРСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА И УДРУЖЕЊИМА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

АКЦИЈА ЗА ПОДРШКУ ЗАЈЕДНИЦАМА ПОГОЂЕНИМ ИЗБЕГЛИЧКОМ КРИЗОМ У СОМБОРУ

  ЗА ОДАБРАНЕ ПРОЈЕКТЕ 3,1 МИЛИОН ДИНАРА

 Пројекти шест организација и две неформалне групе  са подручја града Сомбора добили су од фондације „Ана и Владе Дивац“ укупно 3.110.576 динара, на  конкурсу „Можемо и ми“, који је трећу годину заредом расписала ова Фондација. Овај конкурс је део пројекта  „Подршка становништву у заједницама погођеном избегличком кризом у Србији“, који Фондација „Ана и Владе Дивац“ реализују уз подршку Фондације за отворено друштво. Изабране иницијативе подржавају решавање свакодневних проблема и потреба, иствовремено стварајући простор за сарадњу између локалног становништва и избеглица.

 -Локалне иницијативе ће организовати различите креативне и ликовне радионице, позоришне представе, спортске радионице, еколошке акције, излете и маскенбале за децу на којима могу да учествују сви грађани- рекла је Ивана Живановић, координаторка  Фондације „Ана и Владе Дивац“.

 Она је додала да је солидарност једна од кључних вредности које ова Фондација негује и промовише.

Појединачно највише средстава добио је Црвени крст Сомбор за пројекат  „Промена почиње са тобом“ (503.490 динара) УГ „Бодрог“ Бачки Моноштор за пројекат „Уједињене боје“ (500.00), затим УГ „Дуга“  за пројекат „Дечји кутак Дуга“ (490.299), УЖ „Стапарска ружа“ за пројекат „Женско стваралаштво-мост повезивања културе“ (495.400 динара), НВО „Женска алтернатива“ за пројекат „Сарадњом против предрасуда-можемо и ми“ (450.000).Удружење љубитеља коња „Западна Бачка“ Сомбор за пројекат „Кућа није тесна јер у срцу увек има места“ добило је 378.300 динара… 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.