ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН АКТИВНИ И УСПЕШНИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Наступи на 12. Трци пријатељства у Кули и Новосадском фртаљ маратону

Чланови Атлетског клуба Апатин и претходног викенда имали су успешне наступе на 12. Трци пријатељства која је одржана у Кули у суботу 19. јуна и на 1. Фртаљ новосадском маратону који је у недељу 20. јуна одржан у Новом Саду.

Велики број чланова Атлетског клуба Апатин учествовао је је традиционалној атлетској трци пријатељства у Кули где су одржане трке на 5 и 10 километара у којима је наступило преко 550 такмилчара и такмичарки, и остварили су добре резултате. Ђуро Борбељ био је најуспешнији од мушкараца заузевши 4. место у укупном пласману на 10 километара, у истој трци прво место у својој старосној категорији заузео је Предраг Вејин, док је Зоран Радичанин у својој старосној категорији освојио друго место, у трци су наступили још и Радомир Топличанин (10. место у старосној категорији), Горан Бајић (13. место у старосној категорији). У женској конкуренцији одличан наступ имала је Снежанаm Милошевић која је освојила 1. место у својој старосној категорији, у истој категорији 13. место заузела је Жаклина Клемен Митровић, у трци на 10 километара наступила је и Данијела Рашета.

У трци на 5 километара најуспешнија је била Весна Богишић Вицко која је заузела 3. место у укупном пласману код девојака у истој трци наступиле су Марија Бубало (8. место и у укупном пласману) и Алиса Бајић, у мушкој категорији добре наступе имали су Александар Стајић (8. место), Немања Ђурић (11. место) и Жива Вијоглавин.

У недељу је у организацији Новосадског маратона, одржан 1. Новосадски Фртаљ маратон на 5 и 10 километара. Чланови Атлетског клуба Апатин наступили су и остварили одличне резултате. Победу у мушком свеукупном пласману на 5 километара у узудљивој завршици остварио је Александар Стајић, четврто место заузео је Немања Ђурић.

У трци на 10 километара вицешампионску титулу освојила је Александра Буркановић у женској конкуренцији, успешан наступ имали су у мушкој конкуренцији Жива Вијоглавин (14. место) и Игор Бакош (16. место)

Младе снаге Атлетског клуба Апатин под вођством тренера Бојана Томашевића вредно раде у оквиру бесплатне школе атлетике АК Апатин. Тренинзи се реализују на стадиону ОФК Младост уторком и четвртком у поподневним сатима, а субота је резервисана за тренинг на мотелу у преподневним сатима. Тренинзи су отворени за све заинтересоване и потпуно су бесплатни. Информације у вези са тренинзима могу се добити на емаил клуба akapatin2001@gmail.com или телефон 0640110222.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *