ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АКТИВНИ И УСПЕШНИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и у 2021. години и током маја месеца наставили су са успешним наступима на атлетским такмичењима.

Протеклог викенда у Ћуприји на новоизграђеном атлетском стадиону, у организацији Српског атлетског Савеза и Омладинског атлетског клуба Морава Ћуприја, одржано је Првенство Србије на 10000 метара на стази за сениоре, где је Атлетски клуб Апатин представљало четворо такмичара. У изузетно јакој конкуренцији 7. место са личним
рекордом од 34 минута и 1 секунду и био близи уласка у прва три такмичара, освојио је млади Денис Фируловић који је тек прву сезону сениор, остала три такмичара Александар Стајић, Мирослав Пешић и Немања Ђурић остварили су пласман од 17. до 19. места. Ово такмичење је уводно за учешће на Првенству Србије на 10 км на путу које се одржава 22. маја 2021. године у Петровцу на Млави.

Поред учешћа на државном првенству чланови АК Апатин наступили су на још два такмичења где су освојене медаље. Марија Бубало наступила је у недељу на крос трци у Малом Стапару и у трци на 6,4 километара освојила треће место и бронзано одличје у свеукупној женској конкуренцији, док је Александар Максимовић освојио друго место у старосној категорији на Фокс трејл трци која је одржана у Делиблатској пешчари.

Младе снаге Атлетског клуба Апатин под вођством тренера Бојана Томашевића вредно раде у оквиру бесплатне школе атлетике АК Апатин. Тренинзи се од почетка маја реализују на стадиону ОФК Младост у три термина (уторак, четвртак у поподневним сатима, и субота у преподневним сатима) отворени за све заинтересоване и потпуно су бесплатни. Информације у вези са тренинзима могу се добити путем мејла akapatin2001@gmail.com или телефоном
064/011-0-222.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.