У АПАТИНУ СЕ ОБЕЛЕЖАВА НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА – ДАНАС ПРИЗНАЊА ДАВАОЦИМА КРВИ, СУТРА КОНТРОЛА ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА У КРВИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Црвени крст Апатин и ове године низом активности обележава Недељу Црвеног крста, у склопу које се данас обележава 11. мај, Национални дан добровољних давалаца крви. На штанду апатинског Црвеног крста испред Дома културе, активисти ове организације су делили флајере и разговарали са грађанима на ову тему, а према речима Тијане Томашевић, секретара Црвеног крста Апатин данас ће бити уручена и признања добровољним даваоцима крви за пет, десет и двадесет давања крви.

-Признања јубиларним даваоцима ће због епидемиолошке ситуације бити додељена у њиховим кућама. Ове године десет Апатинаца ће добити признање за пет давања, пет особа је забележило 20 давања, а шеснаест наших суграђана је ове године први пут дало крв. На Светски дан добровољних давалаца крви, 14. јуна признања ће добити грађани који су крв дали 35, 50 и 75 пута, рекла је Тијана Томашевић.

У сарадњи са Поливалентном патронажном службом Дома здравља Апатин, апатински Црвени крст ће сутра, 12. маја у својим просторијама на адреси Станка Опсенице 75/а организовати акцију бесплатне контроле крвног притиска и нивоа шећера у крви. Акција ће бити одржана од 9 до 10 часова, а организатори позивају све заинтересоване грађане да се одазову овој акцији и да преконтролишу своје здравствено стање.

Акција ће бити одржана уз све предузете епидемиолошке мере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.