ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД КРЕЋЕ СА ОБУКОМ ПОТЕНЦИЈАЛНИХ ХРАНИТЕЉА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У наредном периоду Центар за социјални рад из Апатина планира да покрене нови циклус обука за потенцијалне хранитеље на територији општине Апатин.

-С обзиром да се указала потреба за нове хранитељске породица које би могле да прихвате децу на породични смештај планирано је да почетком октобра крене нови циклус обуке, за заинтересоване грађане односно појединце и породице, како би их упознали за позивом хранитеља, каже Николина Сучевић ,директорка Центра за социјални рад из Апатина.

Током обуке будући хранитељи ће моћи и сами да процене своју спремност и компетентност за бављење хранитељством. -Кроз презентације које ће бити обављене у Центру за социјални рад заинтересовани могу сазнати које су то обавезе хранитеља, ко може бити, а ко не, који су то бенефити које добијају деца која су на хранитељском, односно породичном смештају, појашњава Сучевићева.

Будући хранитељи ће добити исцрпне информације о хранитељству, развити знања и вештине за адекватно и сигурно збрињавање деце, појачати свест о потреби заједничког рада на заштити деце са професионалцима и стално ће унапређивати своје компетенције за хранитељство.

Параелно се у Центру обављају активности које се тичу обуке и едукације запослених ради развијања нових знања и вештина неопходних за рад.

– Препознати смо код други Центара као неко ко може да пружи квалитетну едукацију и прошири знање које поседује. Планирано је да током октобра радимо и едукацију која се тиче алтерантивног старања и бриге о деци намењењу колегама које раде у систему социјалне заштите са територије АП Војводине, најавила је Сучевићева.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *