“ЦЕКОС” ОБУЧАВА МЛАДЕ ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ И ИЗРАДУ ВЕБ САЈТОВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Центар за културу и образовање Сонта ће овог и следећег викенда реализовати други део онлајн обуке за младе са територије општине Апатин. Након графичког дизајна и алата са веб дизајн, у наредне четири радионице полазници ће имати прилику да науче нешто о програмирању и веб сајтовима.

Више информација о терминима и садржајима имате у визуалима прилогу као и пропратном тексту

Прва радионица ће бити одржана у суботу, 23. јула 2022. године од 10 часова на “Зум платформи”, а детаљније информације и линк за пријаве могу се пронаћи ОВДЕ.

Овог викенда, односно 23. и 24. јула Ивана Санковић, fullstack developer и предавач из новосадске школе програмирања PROJECT:CLASSROOM одржаће онлајн радионицу из основа фронтенд програмирања.

Полазници ће на сутрашњој радионици сазнати како ради Интернет, шта је веб сајт и како функционишу веб сајтови? Увод у основне технологије на вебу (HTML, CSS, JavaScript).

У недељу, 24. јула ће научити како направити вебсајт од нуле, шта је то “landing page” и како бесплатно хостовати вебсајт.

Током наредног викенда (30.07 и 31.07.) онлајн радионице Иване Санковић ће бити посвећене уводу у “CMS” i “WordPress”, а полазници ће учити и како да направе сајт помоћу “WordPress-а”, шта су “plugin-ovi” и како се инсталирају.

Радионице се одржавају у склопу пројекта “Иновативним начинима до запошљавања младих у општини Апатин” који организује ЦЕКОС уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *