“БРАТСВО” ПОЧЕЛО ПРИПРЕМЕ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ – ЦИЉ ЈЕ УЛАЗАК У СРПСКУ ЛИГУ

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Првог мартовског викенда (04. и 05. марта 2023. године) ће бити настављено такмичење у Војвођанској фудбалској лиги север, првенство у којем је током првог дела доминирала екипа “Братства 2019” из Пригревице. Момци које са клупе предводи Сретен Вилотић су до титуле јесењег првака стигли са 14 победа и само једним нерешеним резултатом, а на зимску паузу су отишли са 43 освојена бода, чак 14 више у односу на другопласирани “Врбас”.

Пригревчани су припреме за наставак сезоне почели 23. јануара, а током зимског прелазног рока три играча су отишла из клуба, а доведено је пет појачања. Из Пригревице су отишли Вејиновић и Бачић у “Младост” из Апатина и Вемић у “Станишић”, а опрему “Братства” су задужили Глувић и Тасић из Бачке Паланке, Пехељ из “Радничког 1912” Сомбор, Јапуннџић из чонопљанске “Слоге” и Поповић из “Станишића”.

Иако “Братство” у наставак сезоне улази са великом бодовном предности у односу на најближе пратиоце, тренер Вилотић каже да нема места за опуштање.

-Крајем јануара смо почели припреме које за сада теку по плану и надам се да ћемо до почетка сезоне стећи жељену форму, да би у првенство ушли како треба. Први део смо завршили са четрнаест бодова вишка, али нам то не даје за право да се опустимо и да мислимо да ће бити лако. Морамо одиграти добро и наставак сезоне, како би ушли у Српску лигу, јер мислим да нам је по организацији клуба и играчком кадру у том рангу такмичења и место, нагласио је Вилотић.

Од почетка припрема “Братство” је одиграло три контролне утакмице, а шеф стручног штаба пригревачког Војвођансколигаша каже да су до почетка борбе за бодове у плану још два до три пријатељска меча.

-Поред тренинга, до сада смо одиграли и три припремне утакмице и то против озбиљних противника. Са еипом “Младости” из Апатина која се у овом прелазном року појачала и сада има добру екипу одиграли смо 2:2, “Кабел” смо добили у Новом Саду са 4:1 и у среду смо у Адорјану изгубили од “Тисе” резултатом 4:3. То су све јаке провере током којих сам могао да видим однос играча према обавезама, дисциплину, али и оно на чему треба да радим у наставку припремног перида. У недељу играмо против “Младости” у Турији, 19. фебруара ћемо на нашем терену угостити “Руменку”, а генерална проба пред почетак првенства би требала да буде против “Бечеја”, али о одигравању те утакмице ћемо још размислити, јер играмо на вештачком терену па долази до упала и повреда, рекао је Сретен Вилотић.

Премијерни меч у пролећном делу првенства Војвођанске лиге север “Братство” ће одиграти 04. марта од 14,30 часова на свом терену против једанаестопласиране “Сенте”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *