БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА АПАТИНСКОГ ЖУПНИКА ЈАКОБА ФАЈФЕРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Божићна порука – 2022. године Господње
Јакоб Пфајфер жупник апатински и оџачки, наддекан бачки

ОН СЕБЕ ДАДЕ ЗА НАС…

“Појавила се доиста милост Божја, спаситељица свих људи; одгојила нас да се одрекнемо безбожности и свјетовних пожуда те разумно, праведно и побожно живимо у садашњем свијету, ишчекујући блажену наду и појавак славе великога Бога и Спаситеља нашега Исуса Криста. Он себе даде за нас да нас откупи од свакога безакоња и очисти себи Народ изабрани који ревнује око добрих ђела”. Тит 2, 11-14

Он себе даде за нас, Исус Крист једини Спаситељ свакога човека. Зашто? У Њему се појави неизмерна Милост-Благодат Божја, да се одрекнемо безбожности и световних пожуда и сваког другог зла, те да разумно-паметно, праведно и побожно живимо у садашњем свету. Верујући у Бога, Богочовека Исуса Криста-Христа и жевећи свакидашњицу са свешћу Његове непрестане присутности у нама, у овоме свету, на свакому месту и славећи Га својим животом, настојати чинити само добро и тако ћемо успети улепшати овај свет. Како рече једна светитељ: “Док нама владаш једини Господе, спасаваш нас, а док ти ми служимо, радимо на свом спасењу”.

Зато браћо и сестре у Христу и овај нас Божић позива и то нам је поновна понуда од нашега јединога Спаситеља и Учитеља Исуса, да се одрекнемо свакога зла и живимо по Његову правило које је само свето Еванђеље које међуосталим каже: што желиш да људи теби чине то чини и ти њима. По Створитељу смо браћа и зато смо позвани тако и живети у свакидашњем животу, тако остварујући оно што верујемо, јер овај свет неће сам по себи бити бољи, него, када се сваки од нас поправи и буде бољи, јер смо икона Божја, бит ће и свет бољи; а ко то не жели да живи боље и у бољем свету? Када се сви потрудимо и порадимо на томе, да будемо бољи, онда ће нам и предобри Бог помоћи да се то оствари, јер нам сам Бог жели све најбоље.

Са ово неколико речи, желим свима све најбоље од Бога, а онима који верују и славе Божић припадају честитке које следе:

СРЕТАН И РАДОСТАН БОЖИЋ И НОВУ ГОДИНУ!
VROHES UND GNADENREICHES WEIHNACHTSFESST UND
GESEGNETES NEUES JAHR
BOLDOG KARÁCSONY ÉS ISTEN ÁLDÁST KÍVÁNOK AZ ÚJ ESZTENDÖBEN
Vinšujeme Vám požehnané Vianoce, šťastný a úspešný Nový rok!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *