BORBELJ VICEŠAMPION SRBIJE U PLANINSKOM TRČANJU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Fruška Gora, Andrevlje i Centar za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine (CEPTOR) ugostila je najbolje srpske takmičare u planinskom trčanju koji su nastupiti na Prvenstvu Srbije koje je održano u subotu 15. aprila 2017. godine.

Takmičari i takmičarke u konkurenciji starijih pionira i pionirki, mlađih juniora i juniorki, seniora i seniorki, osmu godinu za redom borili su se za titule najbolji u najmlađoj atletskoj disciplini – planinskom trčanju.

U najkvalitetnijoj trci dana u konkurenciji seniora (8400 metara) u izuzetno uzbudljivoj trci, član Atletskog kluba Apatin Đuro Borbelj osvojio je titulu vicešampiona Srbije. Pobedu je odneo Milan Mitrović (Mladost Užice), dok je trećeplasirani bio takođe član AK Mladost Užice, Miloš Mitrović. U istoj trci drugi član AK Apatin Miroslav Pešić zauzeo je 11. mesto.

Ovim plasmanom Đuro Borbelj je osigurao učešće u sastavu državne reprezentacije, koja će se takmičiti na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju koje se održava 10. juna 2017. godine u Bugarskoj (Teteven). Ovo je prva medalja Đure Borbelja u seniorskoj konkureciji na zvaničnim Prvenstvima Srbije, i od početka saradnje sa trenerom Goranom Čegarom od novembra 2016. godine napravljen je veliki napredak u karijeri, što pokazuju oboreni lični rekordi na svim disciplinama u kojoj se takmiči.

U okviru Prvenstva Srbije održana je trka za rekreativce i veterane po starosnim kategorijama, koji su se okušati na stazi u dužini od 3600 metara (3 kruga po 1200 metara) i kojoj je nastupilo preko 40 takmičara iz desetak gradova. U ukupnom plasmanu drugo mesto osvojila je članica AK Apatin Danijela Dragojević, ostali članovi AK Apatin ostvarili su sledeće plasmane: Alisa Bajić (1. mesto u kategoriji Ž45), Branislava Đuričin (4. mesto u konkurenciji rekreativki), Goran Bajić (5. mesto u kategoriji M45) Start i cilj takmičenja bio je u predivnom prirodnom ambijentu ispred Centra za privredno- tehnološki razvoj Vojvodine, Andrevlje, krug je dužine 1200 metara, većim delom se trčalo kroz šumu, a visinska razlika po krugu je + 70 m/ – 70 metara.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije. Suorganizatori takmičenja su bili Atletski klub Apatin, Orijentaciono-atletski klub Novi Sad i Centar za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine (CEPTOR). Takmičenje je otvorio pomoćnik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vojvodine, Dragan Milić u pratnji Nade Purić članice opštinskog veća Beočina i direktora takmičenja Gorana Čegara.

Ceremonija otvaranja Prvenstva Srbije u planinskom trčanju sa većnicom zaduženoj za sport Beočina i zamenikom Pokrajinskog sekretarijata za sportv i omladinu Vojvodine Draganom Milićem Mitrović AK Mladost Užice i Borbelj AK Apatin , prvak i vicešampion trke seniora Proglasenje pobednika seniori