BORBELJ POBEDNIK 28. PETROVDANSKE TRKE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin, uzeli su učešće na tradicionalnoj trci koja na tradicionalnoj 28. Petrovdanskoj trci, koja je u organizaciji Sportskog saveza Bačke Palanke održana juče na relaciji Bačka Palanka-Gajdobra.

Na stazi u dužini od 13 kilometara pobedu u uzbudljivom finišu ostvario je Đuro Borbelj, pet sekundi ispred Mikloša Brunera iz AK Maraton tima Kula i člana Atletskog kluba Lazarevac Igora Markovića, u istoj trci drugi član AK Apatin Miroslav Pešić zauzeo je 7. mesto.

Nakon ove trke članovi AK Apatin, Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić ujedno i pripadnici Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, učestvovaće od ponedeljka 17. 07. do 07.08. na 8. CISM trening kampu koje organizuje Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove, gde ih u poslednjoj nedelji očekuje učešće na 7. CISM čelendž prvenstvu u planinskom trčanju gde će nastupiti takmičari iz više zemalja. Koordinator kampa na Kopaoniku je Goran Čegar.

Pored njih dvoje na Kopaoniku će o sopstvenom trošku u poslednje dve nedelje realizovati pripreme i Danijela Dragojević, Miroslav Pešić i Milan Kovačić.

Uporedo sa aktivnostima seniora, tri puta nedeljno se realizuju treninzi sa najmlađim članovima AK Apatin polaznicima besplatne škole atletike, koji pod stručnim vođstvom trenera Bojana Tomaševića i njegovih asistenata Pap Franje i Zorana Čegara vredno rade i spremaju se za takmičenja koja će se održavati u drugom delu sezone.

Atletski klub Apatin pokrenuo je pisanu inicijaticu prema Opštinskom veću Apatin sa predlogom da se pokrene izgradnja atletskog stadiona u Apatinu, koja bi omogućila razvoj kako atletskog tako i svih drugih sportova za sve starosne kategorije, razvijanje rekreativnog sporta i sporta za osobe sa invaliditetom. Projekat bi imao podršku Atletskog saveza Srbije i drugih subjekata iz Republike Srbije.

Atletski klub Apatin pokrenuo je i niz aktivnosti oko organizacije 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona koji se održava 15.10.2017. godine, u okviru kojeg će pored polumaratonske trke na 21,1 kilometar, održati Minkva trka zdrvlja na 5 kilometara i dečije trke za srećnije detinjstvo.

Atletski klub Apatin poziv građane Opštine Apatin da u što većem broju uzmu učešće u ovoj izuzetno kvalitetnoj sportskoj manifestaciji, koja ima za cilj promociju zdravog života, promociju sporta, promociju Dunava, Banje Junaković, Opštine Apatin i svih potencijala koje posedujemo.