BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Apatin održana konferencija za medije koju je organizovao Sportski savez opštine Apatin na kojoj je bilo reči o besplatnoj školi plivanja koja će biti organizovana ovog leta.

Slobodan Bačić, sekretar Sportskog saveza je istakao da je veoma važno za mlade u Apatinu da nauče da plivaju i ova obuka će im u tome pomoći.

-Ove godine ćemo organizovati školu plivanja koja će biti besplatana, od ulazaka na bazen, do prevoza i instruktora. Ovom obukom biće obuhvaćena deca iz opštine Apatin uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a prednost u prijavi imaće apsolutni neplivači.-rekao je Bačić.

On je dodao da će se ovog leta broj učesnika biti ograničen na 120, ali da će se potruditi da narednih godina to bude prošireno u skladu sa zahvtevima tj prijavljenim brojem polaznika škole plivanja.

FONO Slobodan Bačić

Jedan od intruktora Radomir Radujko je za radio Dunav otkrio nešto više o samim detaljima obuke i načinu na koji će mališani prvoditi treninge u školi plivanja.

-Odlučili smo se da ove prve godine napravimo jednu bazu na kojoj će se zasnivati i naredne škole plivanja. Prednost ove godine će imati apsolutni neplivači jer je Apatin grad na Dunavu i mislim da nije prirodno da mladi ne umeju da plivaju. – kazao je Radujko.

FONO Radomir Radujko

Sa decom će raditi kvalifikovani instruktori, a pored njih na decu će motriti i asistenti jer je bezbednost dece na prvom mestu. Svaki instruktor će voditi grupu od 12 do 15 dečaka i devojčica, a jedan čas će trajati sat vremena nakon čega će deca uz pratnju moći da se igraju i opuste još pola sata.

Više o načinu prijava i detaljima oko škole plivanja biće poznato u aparilu kada bi treba da počne i prijava.