ATLETIČARKA MARIANA ČEGAR LUKIĆ ČLANICA NAJBOLjE SPORTSKE EKIPE VOJSKE SRBIJE ZA 2016. GODINU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

U centralnom Domu Vojske Srbije u Beogradu, juče je održana svečanost povodom Dana Medija centra Odbrana.
Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, kao i brojni gosti, saradnici i prijatelji redakcije magazina “Odbrana” i Medija centra “Odbrana”.

Tom prilikom dodeljene su nagrade pobedniku konkursa za novinarsku nagradu „Ivan Marković“ za izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i najboljem sportisti i sportskoj ekipi Vojske Srbije u 2016. godini.

Članica Atletskog kluba Apatin, desetar Mariana Čegar Lukić (Vojna akademija) proglašena je sa atletskom ekipom Vojske Srbije za najbolju sportsku ekipu Vojske Srbije za 2016. godinu. Pored Mariane u ekipi su bile: poručnik Nevena Jovanović (Kobre), razvodnik Nataša Ćulafić (Garda- ujedno i najbolja sportiskinja VS u pojedičanoj konkurenciji), vojni službenici Ivana Petrović (RV i PVO) i Ksenija Bubnjević (Vojna akademija).

Novinarska nagrada „Ivan Marković“ za 2016. godinu pripala je Oliveri Kovačević, uredniku Zabavnog programa Radio-televizije Srbije, za emisiju „Da možda ne“ sa temom „Heroji bitke za Košare na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999. godine“, emitovanu 2. juna 2016. godine na Prvom programu RTS-a.

Treba napomenuti da je Mariana Čegar Lukić bila najbolji sportista Vojske Srbije u pojedinačnoj konkurenciji za 2012. godinu.

ZAJEDNICKA FOTKA SA MINISTROM   ODBRANE I NACELNIKOM GS VS