ATLETIČARI ATLETSKOG KLUBA APATIN USPEŠNIM NASTUPIMA NAPRAVILI DOBRU UVERTIRU ZA 22. ASIKS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda imali su uspešan nastup na Krosu RTS u Šapcu i na 2. Zrenjaninskom polumaratonu i sa rezultatima napravili dobru uvertiru za narednu nedelju kada je Apatin domaćin 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona i 2. Minakva trke zdravlja.

Prethodnog vikenda Šabac je bio domaćin druge trke iz finalne serije Krosa RTS-a gde je u trci seniora na 6000 metara u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara iz Kenije, BiH, Srbije, Đuro Borbelj osvojio šesto mesto, i bio drugoplasirani od takmičara iz Srbije.

U nedelju 8. oktobra u Zrenjaninu je održan 2. Zrenjaninski polumaratona, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin, najsupešniji je bio Đuro Borbelj koji je u trci na 7 kilometara ostvario ubedljivu pobedu uz oboren rekord staze, u istoj trci bronzanu medalju osvojila je Danijela Dragojević, dok je u trci na 21,1 kilometar treće mesto osvojio Zoran Radičanin koji je nastavio seriju dobrih rezultata iz nedelje u nedelju. Pored njih u Zrenjaninu su nastupili i Žaklina Klemen Mitrović koja je debitovala na polumaratonskoj stazi (21,1 km).

Ostvareni rezultati dobar su uvod u nedelju koja je pred nama kada će Atletski klub Apatin, biti tehnički organizator 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona u nedelju 15.10, koji će ove godine ugostiti rekordan broj takmičara iz 12 zemalja, među kojima će biti nikada veći broj trkača i rekreativaca iz Apatina 30 u polumaratonskoj trci, 20 u trci na 5 km. Dok će u dečijoj trci za srećnije detinjstvo na 400 metara nastupiti oko 40 mladih apatinskih atletičara. Start polumaratonske trke je u 11.00 časova (od Banje do Harčaša preko glavne ulice i obratno istim putem), dok je start trke zdravlja u 11.15. časova (Banja – Kurjačica-Banja)., nakon čijeg će starta krenuti dečija trka (jedan krug u Banji Junaković).

Danijela Dragojević prva s desna - treće mesto Zrenjanin Đuro Borbelj u cilju Zrenjanin Glavni baner WHITE konacno MedalJa Dunavski MedalJa MINAQUA Zoran Radičanin, prvi s desna trćeplasirani na polumaratonskoj stazi