АПЕЛ МУП-А: ВОЗИТЕ ОПРЕЗНО У ВРЕМЕ ПРАЗНИКА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

У саобраћајним несрећама у претходних пет година за време ускршњих празника погинуло је 28 лица, а за време првомајских празника 11 особа. Анализе које спроводи Агенција за безбедност саобраћаја указују на то да су најчешћи фактори настанка саобраћајних незгода са настрадалим лицима у време ускршњих и првомајских празника „неприлагођена брзина“ и „вожња под дејством алкохола“.

Поред брзине и алкохола, на настанак најтежих саобраћајних незгода утичу често и непрописно претицање, обилажење колоне возила, неуступање првенства пролаза, а већим последицама ових незгода у великој мери доприносе и некоришћење заштитне кациге, сигурносног појаса и дечијег аутоседишта.

-Овим путем користимо прилику да апелујемо на све возаче да у време наилазећих празника опрезно управљају својим возилима и поштују саобраћајне прописе, не конзумирају алкохол и психоактивне супстанце, те да употребљавају сигурносне појасеве, поштују ограничења брзина и исправно превозе децу уз коришћење дечијих аутоседишта, поручују из Агенције за безбедност саобраћаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.