APATINSKO DRUŠTVO ZA DEČJU I CEREBRALNU PARALIZU NA OBELEŽAVANJU MEĐUNARODNOG DANA U BEOGRADU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije održana je svečanost pod pokroviteljstvom predsednika države Aleksandra Vučića, kojoj su prisustvovali i predstavnici lokalne samuprave, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić i predsednica Društva za dečju i cerebralnu paralizu Marija Bogić.
Marija Bogić, predsednica Društva za dečju i cerebralnu paralizu iz Apatina kaže da je svečanosti prisustvovala na poziv Nacionalne organizacije osoba s invaliditetom te da je ovaj dan obeležen za veličanstven način.

– Bilo je prisutno 700 osoba sa invaliditetom. Imali smo ranije sastanak u resornom ministarsvu a samo učešće na manifesticiji velikog broja udruženja i pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića dalo je na značaju ovakvom jednom događaju u smislu podrške osobama sa invaliditetom, kaže Bogićeva.

Bogić  Marija,

Na obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predsednik Republike Srbije Vučić je najavio veću i snažniju podršku osobama sa invaliditetom.

“Samo ljudi i njihova marljivost predstavljaju ono što jednu zemlju razlikuje od drugih zemalja. Ponosan sam što živim u istoj zemlji u kojoj živite i vi. Danas kada se vidi da stvari polako idu na bolje možete računati na našu snažniju podršku jer hoćemo da pokažemo da ne pravimo razliku među građanima”, kazao je Vučić u Palati Srbije.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran đorđević je rekao da je unapređenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom jedan od prioriteta tog resora.

“Prvi pravac naše saradnje ogleda su u učešću predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom u radnim grupama za izradu zakonskih rešenja i drugih akata, drugi pravac kroz finansijsku i stručnu pomoć ministarstva programima udruženja osoba sa invaliditetom”, kazao je on.

Đorđević je dodao da će Ministarstvo za rad i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije nastaviti partnerski odnos na sprovođenju Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Dan osoba sa invaliditetom (2) Dan osoba sa invaliditetom (5) Dan osoba sa invaliditetom (3)