APATINSKI SNS-SMILjANIĆ PONOVO VREĐA, OMALOVAŽAVA I DELI GRAĐANE

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI VOJVODINA

SAOPŠTENJE

Trenutni predsednik Opštine Apatin i rukovodilac SPS-a, dr Živorad Smiljanić u poslednjih nedelju dana u nekoliko navrata, ozbiljno pokazuje svoju slabost.

Kada je aktiviste SNS nazvao „vašarskim kurvama“ obećali smo našim građanima da nećemo razgovarati na prostački način. Nadali smo se da ćemo time pozitivno uticati i na Smiljanića, međutim on ponovo pokazuje da je prostakluk sastavni deo njegovog rečnika i da drugačije ne zna.

Nakon što je ispolitizovao dodelu stipendija, pripisasavši sebi i svojoj partiji sve zasluge za to, posetio je i skupštinu sportskog saveza. Ne zna se u kom svojstvu je tamo bio, ali rečnik kojim se obraćao prisutnima je za svaku osudu. Čitajući program SNS vezan za sport, izvrtao je reči iz konteksta, po navici je hvalisao sebe, a one koji su napisali program koji je čitao, nazivao diletantima. Rekao je i kako će sportski klubovi prestati da postoje ukoliko dođu Naprednjaci na vlast, što je notorna laž. Poslednje čime je obrukao i sebe i Opštinu Apatin je podela vrhunskih ljudi i sportista na kako je on rekao „našeg i njihovog Vanju“. Kuda vodi ovakav govor i ponašanje jednog predsednika Opštine?

Šta o tome misle oni kojima se obraćao u sali čulo se na kraju po tome što je izostao apluz, a šta građani misle o politici posrnulog Smiljanića, čuće se i videti uskoro na izborima.

Pošto se istim rečima pretnje obraćao i mažoretkinjama u Sonti, postavljamo i pitanje: Zar je legitimna kampanja dr Živorada Smiljanića i lokalnog SPS-a da pretnjama, lažima i ucenom ostanu na vlasti? Građani su već imali priliku da čuju program Srpske napredne stranke u Apatinu i dobro znaju da ne planiramo da ukinemo stipendije, već da ih povećamo, kao i da planiramo da transparentno i pravično finansiramo sport, a ne na osnovu „prećutnih dogovora“ kako sam Smiljanić u svom obraćanju kaže da to danas čini.

Socijalisti, devedesete su odavno prošle! Ako već ne znate radom i delima da izađete na izbornu trku i pošteno odmerite snage, onda se sklonite i ne sramotite ni sebe ni građane koje predstavljate!

Odmorite se, zaslužili smo.

OO SNS Apatin