НОВОГОДИШЊИ ВАШАР У АПАТИНУ ПРОТЕКАО У ДУХУ ПРАЗНИЧНЕ АТМОСФЕРЕ (Фото)

APATIN DRUŠTVO VESTI

На шеталишној зони главне улице у Апатину, одржан је традиционални „Новогодишњи вашар“ који је ове године окупио велики број излагача. На неколико десетина продајних штандова могло се наћи свега, од домаћих колача, уобичајених вашарских слаткиша, меда и осталих пчелињих производа па до креативних рукотворина и производа старих заната.

Некако се стиче утисак да су се суграђани који су посетили овогодишњи вашар највише задржавали испред штандова са новогодишњим украсима, којих је ове године било у изобиљу, што и није чудно, јер је „Новогодишњи вашар“ увод у оно шта следи у најлуђој ноћи у години.

Свечани програм ове, сада већ традиционалне манифестације, започео је наступом „Апатинских мажореткиња“. Девојчице су маестрално извеле свој наступ и одушевиле бројне посетиоце. Мажореткиње су као и увек биле на висини задатка. За добро расположење деце „побринули“ су се аниматори „Дуо Дуле и Миле“ обучени како догађај и налаже, у костиме Деда Мраза.

Осим у програму на бини, најмлађи посетиоци, на њихову велику радост, имали су прилику да уживају у вожњи кочијама којима је управљао „Деда Мраз“, а вукли их понији. Мали суграђани су уживали у дечијој представи, која је изведена око 18 сати, а целу ову причу за децу, заокружио је Бане Росић сјајним наступом под називом „Авантуре летеће гитаре“.

Ако можемо да кажемо да је нешто недостајало овој предновогодишњој атмосфери, онда је то једино снег, који је нажалост изостао овог децембра. Ко зна, можда нас обрадује у Новогодишњој ноћи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *