APATINSKI NAPREDNJACI ODRŽALI PRVU KONFERENCIJU ZA NOVINARE OD RASPUŠTANJA

APATIN DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Opštinski odbor Srpske napredne stranke sinoć je održao svoju prvu konferenciju za štampu od njegovog raspuštanja krajem prošle godine.Novinarima se obratio poverenik OO SNS za Apatin , Ilija Bursać koji je u svom prvom javnom nastupu kritikovao rad lokalne samouprave , medija i rad mesnih zajednica u Sonti i Apatinu.

-Prošlo je četiri meseca od kada sam imenovan za poverenika, veći deo vremena sam posvetio unutrašnjoj organizaciji odbora što je rezultiralo formiranju 6 stručnih saveta, Unije mladih , žena i Unije penzionera te izboru poverenika mesnih odbora – rekao je Bursać.

On je izjavio da poseduje dokaze o zloupotrebama vezanim za trošenje sredstava samodoprinosa u Sonti i Apatinu.Ovo je posebno zainteresovalo novinare , koji su postavili pitanje da li su članovi SNS-a učestvovali u radu u spornim mesnim zajednicama , na šta je Bursać odgovorio da su svi članovi SNS-a koji su protekle tri godine obavljali značajnije funkcije na zahtev stranke morali podneti ostavke.

SNS , kako je dodao , u Apatinu više nije u vlasti , a na pitanje novinara vezano za glasine o unutarstranačkim sukobima , Bursać je odgovorio da je reč o čistim špekulacijama.

Novinarima je na kraju konferencije podeljen materijal u kojem se nalaze izveštaji o radu mesnih zajednica , ugovori o informisanju između opštine Apatin i lokalnih medija te ostavke članova ove stranke na funkcije koje su obavljali u organima lokalne samouprave.

Konferencija za štampu SNS Apatin, Ilija Bursać (2)