APATINSKI I PRIGREVAČKI ATLETIČARI NASTUPALI U SREMSKOJ MITROVICI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Posle uspešnih nastupa seniora AK Apatin na takmičenjima koja su u proteklom periodu održana na Kopaoniku, Bečeju, Kanjiži, protekle subote 18. avgusta 2017. godine, su niz ostvarivanja dobrih rezultata nastavili i mladi atletičari koji su takmičili na izuzetno jakom letnjem mitingu prijateljstva koji je organizovan u Sremskoj Mitrovici.

U konkurenciji nekoliko stotina mladih atletičara iz atletskih klubova sa teritorije cele R. Srbije i takmičara iz BiH, izuzetno uspešan nastup imalo je i 11 članova AK Apatin i 3 člana AK Omladinac Prigrevica.

Osvojene su četiri medalje, tri srebrne članova AK Apatin (brat i sestra Vladimir i Milica Zanze u trkama na 60 metara, Đuro Borbelj na 2000 metara) i bronzana medalja za AK Omladinac Prigrevica Milana Tadić na 60 metara.

Odlične nastupe u svojim trkama po starosnim kategorijama u kojima je nastupao veliki broj trkača, imali su i ostali članovi AK Apatin od kojih je većina oborila lične rekorde, Vuk Ličina (2005) osvojio je dva osma mesta (60 metara i skok u dalj preskočivši 4,00 metara) sa oborena dva lična rekorda. Lončar Stojanka (2007. godište) u trci na 60 metara osvojila je 5. mesto, dok je u istoj trci Ličina Tara istrčala 11. rezultat od 25 takmičarki, Tara Ličina je skoku u dalj zauzela takođe 11. mesto. Čegar Una (2010. godište) zauzela je 13. mesto u trci na 60 metara i 9. mesto u skoku u dalj oborivši svoje lične rekorde u obe discipline. Marijana Vilotić (2006. godište) osvojila je 10. mesto na 60 metara (sa odličnim rezultatom i prvim mestom u svojoj grupi), i 11. mesto u disciplini skok u dalj. Ćopić Elena (2009. godište) osvojila je 8. mesto u skoku u dalj i 9. mesto u trci na 60 metara. Roksandić Samanta (2008. godište) osvojila je 23. mesto u trci na 60 metara, isti plasman ostvarila je i Đukić Una (2004. godište) u trci na 60 metara.

Atletski klub Omladinac Prigrevica pored osvajača beronzane medalje Milane Tadić predstavljale su Jovana Čović (2005. godište) koja je ostvarila plasman u sredini tabele, 17. mesto u trci na 60 metara u istoj trci nastupila je Korica Nikolina koja je osvojila 24. mesto i Dragana Popović (2009. godište) šestoplasirana u trci na 60 metara i desetoplasirana u skoku u dalj.

Sa mladim atletičarima na takmičenju su bili Goran Čegar, predsednik AK Apatin, trener i asistent Bojan Tomašević i Franjo Pap, podršku učešću na mitingu dali su i roditelji Goran Ćopić (jedan od najuspešnih bodi bildera u Republici Srbiji) sa suprugom, Milan Vilotić i Boris Ličina.

Rezultati koje su mladi atletičari ostvarili pokazuju da je atletika u Apatinu na pravom putu i da s eu budućnosti mogu očekivati velika dostignuća.

Organizator mitinga u Sremskoj Mitrovici bio je Atletski klub Srem iz Sremske Mitrovice na čelu sa direktorom takmičenja Bojanom Komlenićem.

Narednog vikenda članove AK Apatin očekuje nastup na takmičenju Velika nagrada Srbije (>Novi Sad) i na 1. Rumskom polumaratonu.

dav dav dav dav dav dav dav dav dav dav