AПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ У ПРОТЕКЛИХ ДЕСЕТ ДАНА

APATIN SPORT VESTI

Апатински атлетичари у протеклих десетак дана наступали су у великом броју на такмичењима у земљи и иностранству (Сомбор, Петровац на Млави, Сисак, Вршац).

Млади атлетичари АК Апатин предвођени тренером Бојаном Томашевић и уз подршку родитеља, такмичили су се на вишебоју (трчање на 60 метара, скок у даљ и бацање вортекса) који је организовао АК Маратон на градском стадиону у Сомбору, где су остварили сјајне резултате. Милица Занзе и Урош Мандић освојили су прва места, Милош Дрековић био је другопласирани, бронзано одличје освојио је Немања Ковачевић, док су Јелена Куриџа и Елена Ћопић, освојиле пето односно шесто место.

Овим резултатима млади апатински атлетичари пласирали су се на финални вишебој који би по плану требало да се реализује 06. Јуна ове године у Црвенки.

Претходног викенда у Сомбору је одржан 40. Сомборски полумаратон у оквиру којег је одржано Првенство Србије у полумаратону на 21 километар и 097 метара, у којем је учествовало 11 чланова Атлетског клуба „Апатин“, најуспешнији су били Александра Буркановић која је освојила 4. место у женској конкуренцији, док је у мушкој пето место остварио Новица Стојановић и одмах иза њега на шесто место се пласирао Зоран Радичанин. Остали чланови АК Апатин остварили су солидне резултате, Алиса Бајић у женској конкурецији заузела је 13. место, у мушкој конкуренцији 21. и 22 . место остварили су Жељко Пековић и Мирослав Пешић, Жива Вијоглавин био је 32., док су Демић Филип, Александар Здравковић и Александар Штајфер освојили 34., 35. и 39. место. На Првенству Србије наступило је 67 учесника (48 сениора и 19 сениорки) из 19 атлетских клубова. Технички делегат Атлетског савеза Србије на првенству био је Горан Чегар.

На 40. Сомборском полумаратон где је учествовало преко 1000 такмичара из 15-так земаља, наступио је и велики број тркача из апатинске општине и тркачке групе Добро јутро Апатин. У трци на 7 километара у женској конкуренцији чланице АК Апатин биле су сасвим солидне, Јелена Рашковић освојила је 13. место, Марија Бубало заузела је 18. место, Бранка Величковић освојила је 26. место, док је Сања Фелбапов Стефановић освојила 103. место од 151 такмичарке, у мушкој конкуренцији Дејан Прибојан из Добро јутро Апатине освојио је 52. место, а Петар Бубало освојио је 125. место у конкуренцији од 143 такмичара. У полумаратонској трци Зоран Ракић из Добро јутро Апатине освојио је 125. место, Ненад Ђорђевић из Апа Скај био је 308. Од укупног броја од 454 такмичара из 15 – так земаља. У женској конуренцији Дарија Амановић освојила је 104. место, од 159 жена. У конкуренцији штафета (3 х 7 км) екипа Добро јутро Апатине (Владимир Варга, заузела је четврто место у укупном пласману. Немања Ђурић члан АК Апатин, освојио је са својом штафетом треће место у мушкој конкуренцији.

У петак 24. маја у Петровцу на Млави одржана је атлетска трка на 10 километара, 15. Меморијал „Драгутин Томашевић“ где је наступило 360 такмичара и Кеније, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, међу којима је наступило и неколико чланова АК Апатин, Марија Бубало је са личним рекордом освојила 16. место и Слађана Дечермић 34. место у женској конкуренцији, док је мушкој конкуренцији Зоран Радичанин освојио је 19. место у укупном пласману и 2.место у старосној категорији, Немања Ђурић са личним рекордом заузео је 48. место, док је Жива Вијоглавин такође личним рекордом освојио 107. место у укупном пласману и 19. место у старосној категорији.

У Сиску је у недељу 26.05. одржан 1. Сисак полумаратон у дужини од 21 километар и 097 метара, на којем је боје АК Апатин представљао Предраг Вејин и освојио 25. место у старосној категорији истог дана у Вршцу је одржана 7. Трка уз Вршачке степенице, у којој је наступио Немања Ђурић и освојио 40. Место у конкуренцији 121 такмичара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.