АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ НАСТАВЉАЈУ СА ДОБРИМ РЕЗУЛТАТИМА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Четири медаље за младе чланове АК Апатин, сребрна медаља за АК Омладинца Пригревица на пролетном митингу пријатељства, победа Мариане Чегар Лукић на трци у Бечеју

Још један успешан викенд атлетичара и Апатинске општине, који су наступали на такмичењима у Сремској Митровици и Бечеју.

Наступ у Сремској Митровици први је имао Владимир Кнежевић који је у четвртак 18.04.2019. године, наступио на финалном републичком такмичењу у скоку у вис и освојио 7. место у конкуренцији од 14 финалиста. Владимир Кнежевић је и овај пут показао да има потенцијал за велике успехе, и да заједничким радом са професорицом Драганом Узелац може још да се напредује.

У суботу је у Сремској Митровици, одржан традиционални пролетни митинг пријатељства на којем је наступило више стотина атлетичара из Републике Србије и региона, међу којима и 20 младих атлетичара из апатинске општине, АК Апатин (14) и АК Омладинац Пригревица (6) који су предвођени тренером Бојаном Томашевићем, асистентом Зораном Чегаром у пратњи великог броја родитеља, остварили одличне резултате и освојили пет медаља.

Млади чланови АК Апатин освојили су четири медаље (2 златне и 2 сребрне), најмлађи представник на такмичењу Јована Куриџа освојила је две медаље, златну у скоку у даљ (2 ми 53 цм) и сребрну на 60 метара у својој старосној категорији са резултато 12 секунди и 22 стотинке. Милица Занзе наставила је са доминацијама освојивши убедљиво прво место у трци на 60 метара (9 секунди и 34 стотинке). Немања Ковачевић освојио је сребрну медаљу у дисциплини бацање вортекса са резултатом 34 м и 36 цм. Близу освајања медаља били су Милош Дрековић у дисциплинама 60 и 300 метара (5. и 6. место), Страхиња Сучевић на 60 метара (5. место). Запажене резултате оствариле су Елена Ћопић, Јелена Куриџа и Ива Рајић (60 метара и скок у даљ), Лена Рајић, Маријана Вилотић, Милица Ковачевић, Ања Мочковић (60 метара), Маша Рајић и Тара Личина (300 метара).

Атлетичари АК Омадинац Пригревица освојили су једну сребрну медаљу, Драгана Поповић у трци на 60 метара (9 сеунди и 55 стотинки), близу освајања медаље био је Бранислав Тадић на 60 метара (6. место са 8 секунди и 67 стотинки) и Николина Корица која је на 300 метара заузела 8. место, запажене наступе имали су Вук Ковјенић и Драган Зекић у дисциплини бацање вортекса и Милана Тадић на 60 метара.

У Бечеју је у суботу 20.4. одржана трка на путу 3. Бечејска десетка на којој је наступио велики број чланова АК Апатин и Добро јутро Апатин. Најуспешнија је била Мариана Чегар Лукић, која је истрчала прву трку после више од годину и по дана, и остварила победу у трци на 5 километара са резултатом 21 минут и 16 секунди у истој трци 13. место заузела је Лола Антић, 14. место освојила је Драгана Дишић. У мушкој конкуренцији на 5 километара, Мирослав Пешић освојио је 5. место (18 минута и 11 секунди), Немања Ђурић заузео је 7. место. У трци на 10 километара у женској конкуренцији 19. место заузела је Јелена Рашковић, 27. место Бранка Величковић, 30. место овојила је Алиса Бајић (2. у старосној категорији) и Марија Бубало, 32. место у укупном пласману (8. Место у категорији). У трци на 10 километара у мушкој категорији Саша Антић, освојио је 28. место у свеукупном поретку (2. место у старосној категорији), Горан Бајић био је 47. (2. Место у категорији), док је Жива Вијоглавин у укупном пласману освојио 52. место, Дејан Прибојан из Добро јутро Апатине заузео је 88. место. На такмичењу је наступило близу 300 такмичара и такмичарки.

Следеће недеље чланове АК Апатин очекује наступ на Првенству Србије у планинском трчању које се одржава на Каблару (субота 27.04), где ће наступити Мирослав Пешић (сениор) на 10000 метара и дебитант Ана Лукић (сениорка) на 7500 метара. Технички делегат АСС на такмичењу биће Горан Чегар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.