АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ И У 2021. ГОДИНИ НАСТАВИЛИ СЈАЈНИМ РИТМОМ – МЕДАЉЕ УЗ ДОСТА ЛИЧНИХ РЕКОРДА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и у новој години у којој клуб слави јубилеј 20 година постојања, наставили су тамо где су стали у 2020. години, сјајним наступима у првој половини јануара.

Почетком јануара у Мрсаћу је одржана 51. улична трка, где су у изузетно јакој сениорској конкуренцији наступили Ђуро Борбељ и Денис Фируловић. Ђуро Борбељ је освојио четврто место, док је на дебитантском наступу у дресу АК Апатин млади Денис Фируловић освојио седмо место.

Прошлог викенда у Кули (9.1.) је одржана Божићна тренинг трка на 5 километара у којој је наступило близу 100 такмичара и такмичарки из више градова Р. Србије, међу којима су веома успешно наступили и чланови АК Апатин уз обарање неколико личних рекорда. Најуспешнији је био Ђуро Борбељ који је победио у свеукупном пласману, сјајан наступ уз обарање личног рекорда имали су Предраг Вејин и Константин Шимић, близу личног рекорда били су и Александар Стајић и Немања Ђурић, добар наступ имали су и Жива Вијоглавин, Игор Бакош.

Протеклог викенда у суботу 16. јануара, у Атлетској дворани у Београду, одржано је Отворено Првенство Београда за сениоре где је Ђуро Борбељ имао одличан наступ, освојивши треће место у укупном пласману са новим личним рекордом 8 минута 39 секунди и 14 стотинки.

Истог дана у Краљеву је одржан традиционални Ибарски крос на којем је наступило шест чланова клуба, најуспешнији у трци сениора био је Денис Фируловић, који је освојио прво место, њему је то уједно и прва победа у дресу АК Апатин, у истој трци треће место освојио је Александар Стајић, на кросу су достојно репрезентовали АК Апатин и Немања Ђурић, Жива Вијоглавин, Александра Буркановић и Маријана Мијатовић.

Наредна три викенда следе такмичења у дворани, Отворено првенство Београда за млађе јуниоре (23.1), Првенство Србије за старије јуниоре (30./31.1.) на којима ће наступити Константин Шимић и Првенство Србије за сениоре (5. и 6.2.) где се пуно очекује од Ђуре Борбеља поред кога би на Првенству требали да наступе још два члана клуба Александар Стајић и Немања Ђурић.

Упоредо са такмичењима након паузе са радом, наставља се рад бесплатне школе атлетике АК Апатин у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, уторком и четвртком од 18.45 до 20.00 часова у великој хали и суботом од 10.00 до 11.15 часова у малој хали. Тренинзи су отворени за све заинтереоване и потпунио су бесплатни. Информације у вези са тренинзима могу се добити на емаил клуба akapatin2001@gmail.com или телефон 064/011-0222.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *