АПАТИНСКА ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општина Апатин је у овом тренутку у потпуности спремна за предстојеће снежне падавине, поручио је шеф Зимске службе Драган Поповић на другој редовној седници Штаба за ванредне ситуације општине Апатин, која је данас одржана у плавој сали општине Апатин.

-Тренутно располажемо са седамдесетпет тона соли, а у току је набавка још 200 тона. То је количина која је потребна за редовно одржавање путева у зими са просечном количином падавина- рекао је Поповић.
Штаб зимске службе доноси одлуке о томе да ли је неопходно прогласити стање ванредним, односно одлуку о евентуалној потреби ангажовања додатне механизације уколико снежне падавине и временски услови буду реметили нормално функционисање града и угрожавали безбедност или живот грађана.

-Данас је и званично почела сезона зимског одржавања путева, па је спремност зимске службе подигнута на први ниво са 50 одсто механизације, истакао је Поповић.

На седници којом је председавао Милан Шкрбић, председник општине Апатин, поред извештаја Зимске службе усвојен је годишњи програм мера и радова на смањењу ризика од поплава у 2019 години, усвојена је одлука о покретању иницијативе за усппостављање сарадње и удруживање градова и општина у сливу Горњег тока Дунава са градом Сомбором, општинама Оджаци, Кула, Бач и Бачка Паланка, као и друге одлуке које су значајне за општину и њену безбедност и сигурност.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *