APATINSKA PIVARA POMAŽE AKCIJU POŠUMLJAVANJA

APATIN DRUŠTVO FOTO SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Apatinska pivara i Supernatural pokret uz podrsku Sekretarijata za zastitu zivotne sredine drugu godinu za redom revitalizuju priobalje Ade Huje. Nj.E. Ambasador Kanade Roman Vascuk, Dragan Radivojevic, direktor Apatinske pivare iregionalni predsednik za Srbiju i Crnu Goru Molson Coors Evropa, Sanja Calasan, direktorka pivare Trebjesa iz Crne Gore i Srđan Stankovic, osnivac pokreta Supernatural, zasadili su danas preko 50 novih sadnica drveca. Akciju stvaranja zelene oaze na Adi Huji podrzali su i  reper Marcelo, glumac Zlatko Rakonjac, voditelji Miljan Milicevic i Milos Urosevic kao i golman FK Cukaricki Borivoje Ristic.

 Revitalizacija Ade Huje

 

Zahvaljujuci donaciji Apatinske pivare, danas su zasađene petogodisnje sadnice sibirskog bresta.

 

 

Ponosni smo sto smo ovde u Supernatural parku i sto mozemo uskoro da kazemo Ada Huja je revitalizovanaZahvaljujem se Nj. E. Romanu Vascuku, ambasadoru Kanade u Srbiji, sto nam se pridruzio drugu godinu zaredom. Veliko hvala i svim nasim uvazenim gostima, koji svakako doprinose  sirenju svesti o  neophodnosti ocuvanja zivotne sredine, naglasio Dragan Radivojevic, regionalni predsednik za Srbiju i Crnu Goru Molson Coors Evropa i direktor Apatinske pivare.

Prosle godine volonteri Apatinske pivare posumili su preko 1000 kvadratnih metara sa vise od 85 stabala petogodisnjih sadnica belog jasena, javora, breze i platana.Supernatural je u septembru 2011. pokrenuo projekat oporavka ekosistema Ade Huje.

Zahvaljujem se Apatinskoj pivari, ambasadi Kanade i Sekretarijatu za zastitu zivotne sredine na podrsci u revitalizaciji Ade Huje. Danas smo zasadili 60 sibirskih brestova, a u martu 2014. godine nastavljamo sa ozelenjavanjem spica Ade Huje i stvaranjem zelene oaze na Dunavu.“, istakao je Srđan Stankovic, osnivac Supernatural pokreta.Od decembra 2011. do aprila 2012. godine, deponija je od zanemarenog i ekoloski degradiranog prostora transformisana u jedinstvenu beogradsku oazu dostupnu građanima koju cine putevi za setnju, zelene ucionice, plastenik za gajenje biljaka, porodicna igralista i mesto odrzavanja Supernatual festivala koje je ove godine posetilo preko 7 000 ljudi.

Revitalizacija Ade Huje - Marčelo, Zlatko Rakonjac, Miljan Milićević i Miloš Urošević i golman FK Čukarički Borivoje Rištić

Pored doniranja sadnica Apatinska pivara podrzala je i izgradnju plaznog bara u Supernatural parku. Apatinska pivara tezi da ulaganjem u sredinu u kojoj posluje podstakne i ostale kompanije da slede njen primer. Akcije poput „Reciklirajte i Vi“, redovno ucesce u akciji „Biram da recikliram“ Beogradske Kulturne Mreze, posumljavanje obale Dunava u Apatinu i izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda samo su neke koje je Pivara do sada pokrenula i podrzala. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *