АПАТИНСКA МУЗИЧКA ШКОЛA СУТРА ОРГАНИЗУЈЕ „НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У великој сали апатинског Културног центра, 21. децембра 2021 године од 19 сати биће одржан “Новогодишњи концерт” наставника и ученика Основне музичке школе “Стеван Христић”. Публика ће имати прилику да у оквиру једночасовног концерта који је већ прерастао у традицију, ужива у звуцима тамбуре, клавира, трубе, гитаре хармонике… Како је за Дунав радио рекао директор апатинске музичке школе Ласло Диенеш, осим ученика и наставника, на концерту ће као и сваке претходне године наступити и гости.

-Ове године на Новогодишњем концерту наступиће деца и наставници, биће свирана озбиљна и џез музика, наступиће један џез трио и џез квартет. Требало би да буде дванаест тачака. Поред наставника и ученика школе “Стеван Христић”, имаћемо и два госта. Један од њих је Бела Ковач који наступа са квартетом и Штефан Ракић, професор клавира у Новом Саду и некадашњи професор клавира у апатинској музичкој школи.

Апатинску музичку школу “Стеван Христић” тренутно похађа 166 ученика уписаних на више смерова. Ова талентована деца свирају клавир, гитару, хармонику и друге инструменте, а постоји и једно истурено одељење у Сонти где деца похађају часове и уче да свирају на тамбури.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *