APATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić, njegov zamenik Miodrag Bakić i Mirko Cvetićanin, zamenik predsednika Skupštine opštine Apatin organizovali su prijem za učenike Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole koji su učestvovali na 19. republičkom takmičenju iz šumarstva i obrade drveta u Vranju, gde su osvojili prvo mesto.

Republički prvaci su Beli Tamara, Vučić Vladimir, Latinović Zorana, Ilić Tamara, Todić Nađa, Njari Danijel, Duraković Radovan i Momčilović Jelena.

Predsednik opštine je poručio deci da će lokalna samouprava stipendijama pomoći njihovo dalje usavršavanje i izrazio nadanje da će se po završetku fakulteta vratiti u svoj grad i nastaviti posao koji su oni započeli.

-Čestitam vam na osvojenom prvom mestu. Na republičkom nivou biti prvi, znači da ste natprosečno vredni i pametni, naravno to je verovatno i rezultat rada vaših profesora koji su vas usmeravali kako treba. Ja se nadam da ćete lako upisati i završiti fakultet, s obzirom da su đaci koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima uglavnom bili odlični studenti, izjavio je Smiljanić i dodao da je opština Apatin jedna od retkih samouprava koja ulaže značajna sredstva u obrazovanje mladih ljudi.

-Investicija u mlade ljude je važna investicija i meni naravno najdraža , i ja sam imao stipendiju, dobijao nagrade koje i danas čuvam. Još jednom vam čestitam na izvanrednom uspehu, želim da tako nastavite i da se jednog dana kada završite fakultet vratite u ovaj grad i nastavite ono što smo mi započeli da radimo.

Zoran Stanković direktor građevinske škole se zahvalio lokalnoj samoupravi što je omogućila odlazak na takmičenje. – Novac nam je predstavljao veliki problem i ovo takmičenje je našu opštinu koštalo oko 100 hiljada dinara.Mislim da smo svaki uloženi dinar opravdali sa ovim ostvarenim rezultatom, izjavio je Stanković i dodao da je drvoprerađivačka škola u konkurenciji 12 škola uspela osvojiti prvo mesto.

– Imali smo stručne predmete tehničko crtanje, tehnologija materijala, finalnu obradu drveta, stolar praktičar, aranžiranje biljnog materijala i dekorativna dendrologija.Nisam još ni svestan uspeha, ostaviti iza sebe srednje škole poput Novog Sada koja ima daleko više đaka, to je veliki uspeh, rekao je na kraju Stanković.

Danijel Njari , učenik četvrtog razreda, smera tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera koji se takmičio u kategoriji stolara, osvojio je drugo mesto na ovom takmičenju i on je među Apatincima pojedinačno postigao najbolji rezultat. -Imao sam identičan rezultat kao i pobednik ali nešto lošije vreme tako da je to bilo presudno kod sudija u konačnom plasmanu, rekao je Njari.

Učenicima su uručeni prikladni pokloni i priznanja a prijemu su prisustvovali i profesori koji su pripremali đake za ovo takmičenje Miljuš Vlasta ,Kalanj Srđan, Čanak Radoslav i Mudrinić Dragana.
APATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJI APATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJI APATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJI APATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJIAPATINSKA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA ŠKOLA NAJBOLJA U SRBIJI