АПАТИНЦИ ОРГАНИЗУЈУ НИЗ ХУМАНИТАРНИХ ДОГАЂАЈА ЗА ЖАРКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинац Жарко Тишма који се на једној познатој клиници у Бечу лечи од тешке болести, јуче је отпутовао на пету хемиотерапију, а према речима лекара његов опоравак тече добро и Жарко би до окончања свог лечења требао да прими још једну терапију. Прогнозе лекара су да би наредна, шеста по реду хемиотерапија требала да буде и последња, а заказана је за 17. октобар, баш на Жарков рођендан. Да би наш суграђанин отишао на ту терапију у наредних двадесетак дана је потребно сакупити 28 хиљада евра, па се у акцију прикупљања средстава укључио велики број Апатинаца. У наредном периоду биће организован низ хуманитарних концерата и спортско-рекреативних догађаја, на којима ће се прикупљати новац за Жарково лечење.

Први догађај ће бити одржан већ у недељу, 02. октобра 2022. године када ће Удружења грађана “Ciklo Ture Avanture” и “Горње подунаваље” организовати бициклистичку туру по Апатину. Сви заинтересовани за учешће у овој хуманитарној вожњи двоточкаша могу се пријавити до 30. септембра, тако што ће послати СМС поруку за Жарка, са текстом 1306 на број 3030 и потом доказ о уплати проследити на Инстаграм странице поменутих Удружења, или радним данима приказати запосленима у Туристичкој организацији Апатин. Окупљање учесника је заказано за недељу у 8 часова код “Шумске” у Апаину, а планирана је вожња насипом до уређене едукативне стазе “Бестремент”, која се налази иза “Титовог дворца”.

Што се тиче хуманитарних свирки, оне ће бити одржани 07. и 08. октобра у два апатинска локала. У клубу “Студио 54”, 07. октобра ће бити одржана журка на којој ће свирати група “Магија”, док ће дан касније (8. октобра) љубитељи нешто тврђег звука у “Бермудском троуглу” моћи да присуствују хуманитарном концерту на којем ће свирати бендови “Мајкан” и “Прљави Ромео”. Комплетни приходи од продаје пића и улазница ће бити усмерени за лечење Жарка Тишме, а у локалима ће бити постављене и кутије за донације. Треба напоменути да су се сви поменути бендови, али и људи који озвучавају догађаје одрекли хонорара, а власници наведених апатинских локала простор уступају бесплатно, како би се прикупило што више новца.

На стадиону крај Дунава у Апатину ће 08. октобра, у оквиру деветог кола Војвођанске фудбалске лиге север бити одигран општински дерби између домаће “Младости” и пригревачког “Братсва”, а управа Фудбалског клуба “Младост” је одлучила да ће сви приходи од продатих улазница бити уплаћени за лечење нашег суграђанина. На оовом спортском догађају ће такође бити постављене и кутије за донације.

Организатори позивају Апатинце и становнике околних места да у што већем броју присуствују овим хуманитарним догађајима, како би се што пре прикупила средства за наставак Жарковог лечења.

Сви који желе да помогну да Жарко оздрави, а нису у могућности да присуствују догађајима то могу учинити слањем СМС поруке са текстом 1306 на број 3030, или уплатом на динарске и девизне рачуне:

Уплата на динарски рачун: 160-6000001421558-77

Уплата на девизни рачун: 160-6000001422084-51

IBAN: RS35160600000142208451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *