АПАТИНЦИ И ПРИГРЕВЧАНИ ПРЕТРПЕЛИ ПОРАЗЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протеклог викенда одиграно је пето коло Војвођанске шаховске лиге група Бачка, а оба представника општине Апатин су претрпели поразе.

Шахисти апатинског “Вулкан Протектора” изгубили су у Суботици од екипе “Пензионер” резултатом 4:2. Према речима председника апатинског клуба, Стеве Поповића, резултат не одговара виђеној игри за шаховским таблама.

-Прво је Стојановић одбио реми фиде мајстору Пардићу у нешто повољнијој ситуацији, да би одмах након тога препустио иницијативу противнику и изгубио меч. Код резултата 3:2 за домаћина, Бранко Ћопић са дамом и пешаком против ловца и три пешака несрећно губи партију и већ виђени нерешен екипни резултат, објаснио је Попивић.

Он је додао да је задовољан игром своје екипе, иако их је овај пораз донекле удаљио од борбе за прво место. Екипа “Вулкана” са 10 освојених бодова заузима трећу позицију на табели.

Пригревачки шах клуб је у својим просторијама изгубио од “Хајдука” из Куле са 2:4. Од Пригревчана победио је само Рогановић, Патаки и Ђанић су ремизирали, док су поразе претрпели Шакић, Сердар и Остојић. Екипа из Пригревице је сакупила осам бодова, и тренутно је пета на табели.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *