АПАТИН У ПРОЈЕКТУ ПРОБУДИ ДУНАВ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У жељи да путничка пристаништа на северу Србије приближи и страним и домаћим љубитељима пловидбе, Агенција за управљање лукама је крајем 2018. године покренула пројекат под слоганом „Пробуди Дунав” који има за циљ развој домаћег линијског саобраћаја и крузинга на међународним путничким пристаништима на Дунаву.

Одабрано је пет општина – Земун, Нови Сад, Сремски Карловци, Баноштор и Апатин, са циљем да се кроз блиску сарадњу са локалном самоуправом и низом промотивних активности искористе сви потенцијали Дунава, отворе нова међународна путничка пристаништа, подстакне линијски саобраћај и повећају приходи од туризма

Пројекат ће допринети развоју градова овог подручја који ће бити уцртани на туристичку мапу Европе као и промоцији природног богатства Подунавља.

У развој пристанишне инфраструктуре на Дунаву до данас је уложено је 130 милиона динара. Тим средствима обезбеђена је инфраструктура на шест путничких пристаништа на Дунаву. Стратегија предвиђа да се до 2020. број бродова повећава за 4,0 процента годишње, али се очекује и већи раст.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *