РАСПИСАН НОВИ ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Министарство за бригу о селу је предложило, а Влада Србије је крајем фебруара донела уредбу о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2023. годину. Максимални износ бесповратних средстава који се додељује за куповину сеоске куће са окућницом износи 1.200.000,00 динара, а право да конкуришу имају појединци, самохрани родитељи, брачни парови и ванбрачни партнери.

Подносиоци пријаве конкуришу заједно са једниницом локалне самоуправе, на чијој територији се налази сеоска кућа са окућницом, а јединица локалне самоуправе потврђује тачност података и испуњеност услова који се односе на имање за које се подносиоци пријаве определе.

Јавни конкурс је објављен на сајту Министарства за бригу о селу, а биће отворен до утрошка средстава, најкасније до 01. новембра 2023. године.

За сва питања у вези са текстом јавног конкурса заинтересовани се могу обратити на мејл адресе: mirjana.vesic@mbs.gov.rs
milos.petrovic@mbs.gov.rs
ivana.lijeskic@mbs.gov.rs или на бројеве телефона 011/311-7633, 011/311-2016 и 011/267-3024.

Информације о овом конкурсу Апатинци као и ранијих година могу добити и у згради Општине, канцеларија бој 11, путем мејла nemanja.pavlovic@apatin.rs или на телефон 025/772-122 локал 620.

До сада је путем овог конкурса у апатинским селима додељено 56 кућа, а председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је позвала све заинтересоване грађане који испуњавају услове, да поднесу захтеве и уђу у процедуру за добијање куће на селу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *