АПАТИН ОБЕЛЕЖАВА ВЕК ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА И ВАСКА ПОПЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом 100 година од рођења Душка Радовића, у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевић” Апатин ће у среду, 30. новембра 2022. године од 18 часова бити отворена изложба афоризама овог великог песника, писца, новинара, афористичара и ТВ уредника.

О изложби „Био једном један лаф“ која ће бити постављена у апатинској библиотеци, говориће њени аутори Олга Красић-Марјановић, Сара Ивковић-Марковић и Виолета Ђорђевић.

„За децу треба писати као за одрасле, само много боље“, говорио је Душан Радовић (1922.-1984.) који се најмлађим слушаоцима први обратио са “Поштована децо”. Генерације и данас стасавају уз његовог “Страшног лава” и “Капетана Пиплфокса”, а памти се и по култним емисијама “На слово на слово”, “Хиљаду зашто” и “Полетарац”.

Они нешто старији памте како су се годинама будили уз препознатљив дубок и храпав глас, духовитим коментарима и сатиричним доскочицама на таласима Радија “Студио Б”.

Дан касније, 01. децембра од 18 часова у апатинској Библиотеци ће бити оджано књижевно вече поводом обележавања једног века од рођења песника Васка Попе. Гост је професор др Михајло Пантић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *