MARINA GAJČIN I ANDREJ NJARI NAJPOPULARNIJI SPORTISTI PO IZBORU RADIO DUNAVA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Nagradu za najpopularniju sportistkinju Apatina po izboru slušalaca radio Dunava za 2015. godinu dobila je Marina Gajčin. Marina je pored mnogobrojnih osvojenih titula početkom 2015. godine postala najmlađi nosilac titule FIDE majstora u Srbiji. Sredinom prethodne godine sa velikim uspehom predstavljala je našu državu na Evropskom prvenstvu u Poreču, a početkom ove godine postala je prvak Srbije u kadetskoj konkurenciji osvojivši prvenstvo sa maksimalnim učinkom iz 9 odigranih mečeva. fantastični rezultati i konstantnost u istima je razlog zbog koga je Marina Gajčin dobila priznanje slušalaca Dunav radija.

Najpopularniji sportista za 2015. godinu po izboru slušalaca radio Dunava je Andrej Njari. Njari je na Kupu Srbije, koje je izborno za ulazak u reprezentaciju , u disciplini K-1 500 metara osvojio drugo mesto, a u disciplinama K-2 na 1000 i 500 metara sa svojim kolegom Bogdanom Belićem osvojio još dva odličja. Andrej je nastavio da niže uspehe i na Prvenstvu Vojvodine gde je u disciplinama K-1 na 500 i 1000 metara osvojio drugo, odnosno treće mesto, a u konkurenciji K-2 na 1000 metara prvo mesto. I Prvenstvo Srbije obeležio je ovaj mladi kajakaš, prvo je u pojedinačnoj konkurenciji u K-1 na 500 i 1000 metara osvojio prvo, odnosno treće mesto, a potom u K-2 na 1000 metara osvojio prvo mesto. Kao nagradu za svoje rezultate dobio je poziv na pripreme reprezentacije koje su se održale u Kotoru i ovo priznanje slušalaca radio Dunava.

Andrej zbog obaveza u reprezentaciji nije mogao da bude na uručivanju nagrada, pa je nagradu umesto njega preuzeo njegov partner Bogdan Belić.