АПАТИН НА СВЕТСКОЈ “WordPress” МАПИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

“WordCamp Apatin 2023” је велика конференција под покровитељством “WordPress” фондације из Сан Франциска се по први пут ове године дешава у Апатину. Пре Апатина, у Србији је ова врста манифестација одржана неколико пута у Београду и једном у Нишу. Био је у плану Вршац, али је пандемија покварила план. Сама конференција је један од најважнијих IT догађаја ове године код нас, али и у региону. Поред Апатина неколицина великих европских градова биће организатори “WordCampа”.

Апатин је доспео на светску мапу “WordPressa” и IT догађаја и то можете видети на сајту “WordCamp central” – https://central.wordcamp.org/

Циљ и идеја WordCampa је да окупи љубитеље веб дизајна и програмирања, дигиталног маркетинга, тј цео један сплет интересовања људи који се баве креативном и IT индустријом. Централна тачка је “WordPress” као технологија која обухвата 43% свих сајтова на интернету. Сама та чињеница је фасцинантна и то значи да постоји много послова који се нуде. Озбијлно знање “WordPressа” омогућује да будете веома тражени на светском тржишту рада.

Шта је то “WordCamp?

“WordPress WordCamp” је догађај који организују “WordPress” заједнице широм света и који окупља кориснике “WordPress” платформе, као и оне који га развијају и радујемо се што је и заједница града Апатина добила организацију “WordCampа” од стране “WordPress” фондације из Сан Франциска.

На “WordCampu” имаћете прилику да чујете 22 феноменалне приче. Тачно 24 предавача ће нам се представити и поделити своје знаје и искуство. На дводневном догађају ћете поред упознавања са другим члановима шире “WordPress” заједнице моћи да уживате у свим активностима кампа кроз предавања, радионице, панел дискусије, али и друге приче везане за живот и рад у IT и креативној индустрији. Поред свих активности другог дана имамо и бесплатну радионицу за децу као идеју упознавања са могућностима рада на интернету као и фриленс пословима.
Идеја је да младе у Апатину додатно инфоримишемо са свим могућностима.

На “WordCampu” ће бити заступљене теме које се тичу пре свега “WordPressa” и свих технологија које га окружују, поред дизајнерских и програмерских, ту ће бити и приче о предузетништву, стартaп могућностима, дигиталном маркетингу….. “WordCamp” пружа прилику за учење, умрежавање и дељење знања и искустава тј свега у вези са “WordPressа”.

Прилике које вам “WordCamp” пружа

Учесници “WordCampova” су махом корисници “WordPressa”, блогери, дизајнери, маркетари, SEO стручњаци, предузетници као и разни други професионалци који користе “WordPress” за своје веб странице или клијенте. Овакви догађаји су право место да научите нешто ново, да упознате друге мајсторе “WordPressа”, да упознате и потенцијалне пословне сараднике и партнере, али и могуће запослене или послодавце.

На кампу ће свирати “Шинобуси”, позната регионална блуз и рок група, која делом чланства потиче баш из Апатина, као и два позната домаћа “WordPress” мајстора у улогама DJ-а. Жељко Шкипић и Александар Савковић ака “WP Aleks”, који ће бити за миксетама. Поред официјелног едукативног дела, биће и добра забава за учеснике, који ће долазите из целе земље и региона.

Организатори вас позивају да им се придружите 27. и 28. маја на излетишту Арка Либерланд Апатин и заједно са њима градите даље локалну и “WordPress” заједницу уопште, јер ћете моћи да се упознате са многим познатим људима са којима сте у контакту преко интернета, са форума, Јутјуб канала, Фејсбук група и разних других места где се окупљају људи око “WordPressa” и од којих учите и са којима се помажете у свакодневним недоумицама у послу.

Другог дана је и Дан Сарадника или “Contributor day” током којег учесници организирају у мање групе које се баве одређеним аспектима “WordPressа”. Група може бити фокусирана на програмирање, писање документације, тестирање, превод или нешто друго. Чланови групе раде заједно, делећи знање и искуство, а циљ је побољшати “WordPress” заједницу и допринети његовом развоју.

Продаја карата

Куповина карте за “WordCamp” Апатин обухвата све програме који чине конференцију од предавања, радионица, уласка на Афтер парти као и Contributor day (дан сарадника). Обезбеђена је храна, разни поклони, воће, кафа…

Цена карте је симболична од 20 долара, из разлога приступачности за све, није ни изблиза правој вредности коју добијате кроз “WordCamp”. Сам циљ “WordPress” заједнице у глобалу је дељење знања као и здравијег и бољег веба.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *