УЧЕНИЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ И НОСИОЦИМА ВУКОВИХ ДИПЛОМА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом Дана науке и дана рођена Николе Тесле у Великој сали Културног центра одржано је свечана академија и предавање „Никола Тесла – светлост која се не гаси“. О теми је говорио Урош Раонић, мастер физичар, након којег је председница општине Апатин Дубравка Кораћ доделила награде најбољим ученицима основних и средњих школа Општине Апатин.

– У светлу сећања на Николу Теслу драго ми је што могу да наградим наше најуспешније ученике. Желим да вам данас пренесем две лепе поруке. Прва је да вам честитам на зрелој одлуци да једини истински, вредан и ограничен ресурс у свом животу, а то је време, посветите стицању знања. За то је потребна одлучност, вера и самопоуздање јер је то често мукотрпан процес чији резултати нису одмах видљиви. Верујући да ће вам знање у будућности бити од користи и сигурно корачајући у њу, исказујете спремност да једног дана водите друштво ма у којој области се пронашли. Честитам вам што улажете своје време у учење и усавршавање јер ће вам такав приступ донети многе награде у животу, а ове због којих сте данас ту су тек прве од њих. Друга порука односила би се на употребну вредност знања која сте стекли, а чија су последица добре оцене и Вукове награде. У данашњем свету најмања је тешкоћа доћи до информације. Кључно огледало знања није у стицању и складиштењу информација већ у вештини њихове селекције и пласмана, рекла је честитајући ученицима на успесима председница општине Дубравка Кораћ и додала да жели да их замоли да, као Никола Тесла, никада не престану да верују да унапређујући себе могу да промене свет.

У име награђених ученика захвалила се Јелена Михалех, ученик генерације Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

 – Представницима локалне самоуправе бих захвалила у име награђених ученика за дивне награде које смо добили, и посебно што су нама, матурантима, организовали матурско вече. У току школовања трудили смо се да постигнемо максимум и будемо најбољи што можемо. Сво знање које смо стекли нема цену. Нисмо учили због награда, али нам је драго што и даље има људи који цене оне који су вредни и који желе да уче. Свима ће нам то бити мотивација за даље, да будемо још бољи и више радимо на себи и своју општину представимо на најлепши могућ начин било где да одемо. Пожелела бих данашњим ученицима да не одлазимо из Србије, да останемо овде и својим знањем и радом је побољшамо и улепшамо јер сматрам да то и можемо, рекла је Јелена Михалек.

Ученици генерације основних школа награђени су плакетом и новчаним износом од 20.000 динара, док су ученици генерације средњих школа поред плакете добили по 25.000 динара и лаптоп. Носиоци Вукових диплома основних школа добили су повељу и 10.000 динара, а ученици средњих школа, поред повеље, награђени су новчаним износом од 15.000 динара и сатом. Све девојке су добиле букет цвећа.

НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

У Основној школи „Јожеф Атила“ у Купусини за ђака генерације проглашена је ученица Река Бујак, а у ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву ученик Филип Турајлић. Ђак генерације у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Сонти је ученица Андреја Мајсторовић, а у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину ученик Бојан Колунџија.

У Основној музичкој школи „Стеван Христић“ у Апатину за ђака генерације проглашена је ученица Невена Вигњевић.

 И апатинске средње школе су прогласиле ђаке генерације. Тако је ово часно звање у Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ понела ученица Јелена Михалек, а у Техничкој школи са Домом ученика Стефан Терек.

 Носиоци Вукове дипломе за школску 2020/2021 у Основној школи „Жарко Зрењанин“ су Дејана Дамјановић, Маша Мутић, Дуња Шарац, Теодора Покрајац, Урош Шупут, Невена Вигњевић, Никола Цвјетковић и Ален Хорват.

У Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ вуковцима су проглашени ученици Дајана Зорић, Никола Ђаковић, Андреа Мајсторовић, Тара Шегрт, Ђурађ Марко Мирић, Нина Десница, Нађа Милеуснић и Дуња Пилиповић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *