APATIN DRUGI NA ZAVRŠNOM TURNIRU ZA KADETKINJE

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Apatin je juče bio domaćin finalnog turnira prvenstva Vojvodine za kadetkinje na kome su trijumfovale odbojkašice Novog Sada, a u oba polufinalna meča odigrano je po pet setova.

U prvoj utakmici ŽOK Novi Sad je slavio sa 3:2 u setovima protiv OK Elan Volleya iz Srbobrana.
Odbojkašice Apatina su nakon preokreta izborile plasman u finale. Apatinke su gubile sa 2:0 u setovima od ekipe Star iz Novog Sada.Upornom igrom uspele su najpre da izjednače rezultat a onda u petom setu i da dođu do pobede koja ih je odvela u finale prvenstva Vojvodine.

Finalna utakmica između Apatina i Novog Sada je privukla veliki borj gledalaca u hali OŠ Žarko Zrenjanin.Polovinom prvog seta odbojkašice Apatina su ostale bez Jelene Dizije koja je zbog povrede skočnog zgloba morala da napusti teren. Odbojkašice iz Novog Sada su nakon velike borbe koja je viđena u ovom delu utakmice povele sa 1:0 u setovima.Apatinke su bile ravnopravan protivnik u drugom setu u kom su poražene sa 25:23. Treći set Apatin je rešio u svoju korist. U četvrtom poslednjem setu Novi Sad je napravio početnu prednost koju je sačuvao do kraja i pobedom od 3:1 u setovima postao pobednik kadetskog prvenstva Vojvodine.

U utakmici za 3 mesto Star iz Novog Sada je pobedio Elan Volley sa 3:2 u setovima.

Konačan plasman finalnog turnira prvenstva Vojvodine:

1. ŽOK Novi Sad,2. OK Apatin,3.OK Star Novi Sad,4.OK Elan Volley Srbobran.

Individualna priznanja :

najbolji bloker:Danilović Jelena (OK Star)
najbolji libero: Ćeran Tijana (OK Apatin)
najbolji primač Kristina Milović (OK Elan Volley)
najbolji tehničar Nađa Vujović (ŽOK Novi Sad)
najbolji korektor Sanja Maleš (OK Apatin)
MVP turnira Anđela Koprivica (ŽOK Novi Sad)

Posebno priznanje od odbojkaškog saveza Vojvodine za doprinos i razvoj odbojke na teritoriji Vojvodine dobio je Miloš Popović OK Apatin. Pored predstavnika odbojkaškog saveza Vojvodine, delgata i šest sudija turniru je prisustvovao i legendarni odbojkaš Vladimir Grbić.

Tehnički organizator turnira je bio OK Apatin koji je u svakom pogledu opravdao poverenje odbojkaškog saveza Vojvodine ali i svih učesnika turnira.

Odbojkaški klub „Apatin“ se zahvaljuje prijateljima turnira koji su pomogli da turnir bude uspešno organizovan:Restoranu Šaran,pekari Preradović,diskontu pića Slap,mesari Rakić,prodavnici Pinćir Apatin,

Odbojkašice Apatina su prethodnog vikenda u hali tehničke škole u 22. kolu Druge lige Srbije pobedile Mladost iz Inđije sa 3:0 u setovima. Apatinke su bile bolja ekipa tokom celog susreta i zasluženo slavile.