АПАТИН ДОМАЋИН ПРВЕ ЕДУКАЦИЈЕ СОЦИЈАЛНИХ РАДНИКА, ВЕЗАНЕ ЗА ИЗМЕНУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом ступања на снагу новог Закона о заштити података о личности, у великој сали Скупштине општине Апатин данас је одржана едукација везана за измену овог закона. Трибину на ову тему је организовала Комора социјалне заштине, а присуствовали су радници Центара за социјални рад и установа широм Војводине. Едукацији су присуствовали и представници Покрајинског завода за социјалну заштиту и Покрајинског секретариајата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Игор Бошњаковић, саветник у Комори социјалне заштите је нагласио да је данашња едукација идеална прилика, да људи који су запослени у служби повереника дају основне инпуте о самом закону, како би се он што боље инплементирао у област социјалне заштите.

-Циљ ове трибине је да стручним радницима са територије Војводине који су запослени пре свега у Центрима за социјални рад, али и у другим установама и организацијама, приближи нови закон о заштити података о личности који је у јавности створио доста контроверзе. Ово је прилика да људи који раде у служби повереника, дају основне инпуте о самом закону како би се он што боље инплементирао у област социјалне заштите, јер Центри за социјални рад обрађују нарочито осетљиве податке и то у великим количинама, рекао је Бошњаковић.

Николина Сучевић, директорка апатинског Центра за социјлни рад се захвалила Комори социјалне заштите што је одабрала баш Апатин, као прво место где се одржава ова едукација.

-Социјална заштита као сектор који располаже посебно осетљивим подацима је неко коме је ова законска регулатива посебно интересантна. Зато смо упутили захтев Комори социјалне заштите за додатну едукацију стручних радника и дугујемо им посебну захвалност што су одабрали апатински Центар за социјални рад, као прво место где се одржава ова едукација. Трибина је намењена свим стручним радницима из социјалне заштите са територије АП Војводине и данашњој едукацији у Апатину присуствују колеге из Центара за социјални рад и установа за смештај, казала је Николина Сучевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *