ДАНАС ПОЧИЊЕ ЗИМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

За становнике северне Земљине полулопте, данас у 11.02 сата званично почиње зима. У истом тренутку за становнике на јужној полулопти почиње лето.

На дан почетка зиме обданица је најкраћа, а ноћ најдужа, саопштило је Астрономско друштво „Руђер Бошковић“.

Сунце у Београду излази у 07.13, а залази у 16.00, што значи да ће обданица да траје осам сати и 47 минута, а ноћ 15 сати и 13 минута.

У саопштењу се наводи да ће данас две највеће планете Сунчевог система, Јупитер и Сатурн, бити у коњункцији, односно, највећем привидном приближењу, на свега шест лучних минута.

Наредна слична коњукција биће 2080. године.

Та појава, како се наводи, моћи ће да се посматра кратко време после заласка Сунца, а тим поводом биће отворена Народна опсерваторија на Калемегдану, ако буду дозволили метеоролошки услови, додаје се у саопштењу. (Танјуг)

У Апатину ће данас бити умерено до потпуно облачно повремено са слабом кишом и највишом дневном температуром од 4 степена. Метеоролози до четвртка најављују облачно и топлије време са дневним температурама око и изнад просека за ово доба године. У петак се очекује јаче наоблачење и захлађење с кишом, на планинама са снегом, прво на северу и западу.

За викенд облачно, у нижим пределима са мешовитим падавинама (кишом, суснежицом и снегом), а на планинама са снегом. У понедељак суво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.