АПАТИН ДОМАЋИН ДОМИЈАДЕ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА

APATIN KULTURA VESTI

У Апатину је данас одржана 24. домијада културно-умерничког стваралаштва на којој учествује око 400 деце из разних домова са териротије Србије, а прати их више од 50 васпитача. Општина Апатин је већ неколико пута била домаћин домијада али спортских у којима се ученици такмиче у разним спортским дисциплинама, иста ситуација биће и у априлу када ће Апатин угостити спортисте по осми пут.

-Мислим да је ово круна њиховог рада. Видели сте данас много тога, од музичке уместности, ликовног стваралаштва, модерног плеса, глуме итд. Ученици су се спремали од октобра прошле године и до сада су прошли неколико кругова такмичења како би обезбедили учешће на оном завршном које ће се одржати крајем априла 2019. године. – изјавио је Петар Поповић, директор Техничке школе у Апатину.

Поповић је на церемонији отварања свим учесницима пожелео много среће и да се лепо проведу у Апатину, као и да остану деца колико год је то могуће.

Манифестацију је испред локалне самоуправе отворио Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин који је у свом кратом излагању учесницима пожелео пријатан боравак у Апатину, а уједно их позвао да се неком другом приликом поново врате у Апатин. -Припала ми је велика част да вас поздравим и отворим ову 24. домијаду. Желим вам да се лепо осећате, добро забавите и да се вратите у наш град поново. Желим вам много успеха и на професионалном плану и проглашавам ову манифестацију отвореном.- казао је Јовић.

Момчило Јованов, васпитач из “Бранковог кола” из Новог Сада овакве догађаје карактерише као веома интересантне и важне за развијање ученика.

-Наши ученици, код нас у дому, имају много различитих секција током целе године, а ове домијаде представљају неку врсту круне њиховог досадашњег рада и залагања у дому у оквиру својих секција. Већ од септембра кренемо са припремама како би ученици били што спремнији и како би постигли значајније успехе. И учесници и ми васпитачи волимо овакве догађаје, јер поред такмичења имамо прилику и да се дружимо са нашим колегама и стичемо нова познанства. – рекао је Јованов.

Александра Сомер, ученица Средње музичке школе “Петар Коњовић” у Сомбору на домијадама учествује већ трећи пут и за Дунав радијо говори како са тих такмичења носи само позитивне утиске. -Ово је веома лепо искуство, првенствено као музичару тај сценски наступ. А генерално волим овакве врсте наступа јер поред искусва стичемно и многа пријатељства што мислим да је изузетно битно. – говори Александра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *