АПАТИН ЧЕТВРТУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ У РИТМУ ЕВРОПЕ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Представници општине Апатин ће четврту годину заредом учествовати у највећем дечијем музичком такмичењу у региону, “Србија у ритму Европе”. Уговор о томе данас су у „Великој сали“ општине Апатин потписати заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић и извршни директор манифестације “Србија у ритму Европе” Давид Макевић.

„Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација у нашој земљи и подржана је од стране амбасада земаља Европске уније. Циљ манифестације јесте неговање културе и језика земаља Европе, али и принципа и права детета. Има велики утицај у Србији, првенствено што се тиче представљања земаља Европе и утицаја на саму децу да упознају системе вредности Европске уније и европских земаља.

Због свега тога „Србија у Ритму Европе“ је од великог значаја за општину Апатин, јер промовише културне вредности, обичаје и туризам.

Општина Апатин ће наставити са овим пројектом због великог интересовања и деце и публике. Имали смо одличне кандидате претходних година и надам се да ће тако бити и у циклусу који долази. Сведоци сте сви овогодишњег успеха када су представнице општине Апатин заузеле високо треће место, по поенима жирија осталих представника били смо другопласирани, али нам је мало већи број поене које доносе смс поруке недостајао да будемо победници. – рекао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић

Прилика да талентована деца из наше општине учествују на једној оваквој манифестација која је у рангу Евровизијског такмичења и која је окарактерисана као „Мала Дечја Евровизија“ велика је прилика да промовишу свој град и општину Апатин.

Почетком следеће године у сарадњи са школама кроз аудиције ће бити изабрано до 20 представника општине Апатин који ће се такмичити са децом из још 22 града и општине, а право ућешћа имају ученици основних и средњих школа. Након бесплатне шестомесечне обуке, они ће представљати наш град на централној манифестацији која ће следеће године бити одржана у Чачку. Општина Апатин ће ускоро сазнати коју Европску земљу ће представити и који амбасадор Европске земље ће посетити нашу општину у наредном периоду.

Инфо служба-СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *