АПАТИЦИ ВОЗИЛИ БУДУЋУ БИЦИКЛИСТИЧКУ РУТУ “ЕВРОПСКИ АМАЗОН”

APATIN SOMBOR VESTI

У оквиру међународног пројекта „Бициклистичка рута – Европски Амазон“ (Amazon of Europe Bike Trail), у Апатину се трећу годину заредом одржава промотивни фестивал бициклизма. За следећу недељу планирано је одржавање радионице за пружаоце смештајних и угоститељских услуга са територије наше општине, чиме се завршава имплементација овог европског пројекта у Апатину.

– Од Нове године очекујемо прве пријаве гостију преко оформљеног Букинг центра у Словенији, одакле и крећу прве вожње рутом Мура-Драва- Дунав до Апатинске општине, каже Немања Јовић директро Туристичке организације Апатин. За данашњу промотивну вожњу пријавило се 70 Апатинаца. Возило се од улице Српских Владара до ловачке куће „Месарске ливаде“, локације познатије у Апатину као „ Титов дворац“ и назад.

-Због обилних падавина и лоших временских услова променили смо руту за вожњу избегавајући расквашене терене, делове бента итд, каже Јовић и додаје да је на “Титовом дворцу” за бициклисте одржано предавање о биљном и животитињском свету Горњег Подунавља, а предавач је познати апатински фотограф и орнитолог Јован Лакатош

За све учеснике организатор је обезбедио ужину, а након промотивне вожње и заједнички ручак.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *