АНА БАСАРИЋ И ДУЊА СРБЉАНИН ПОБЕДНИЦЕ ТУРНИРА ШКОЛЕ ШАХА “ВЕЛЕМАЈСТОР”

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Шах клуб “Велемајстор” је и крајем ове године организовао два шаховска турнира, “Трофеј Полетарац” и “Трофеј Велемајстор”, на којима је учествовало двадесетдвоје младих апатинских шахиста, полазника Школе шаха овог клуба.

“Трофеј Полетарац” на којем су учествовали најмлађи шахисти 2013. годиште и млађи, заслужено је освојила Ана Басарић која је до победничког пехара стигла победивши у свих једанаест одиграних партија. Друго место су равноправно заузеле чак три шахисткиње које су освојиле сребрне медаље: Јована Куриџа и сестре Софија и Сава Ситвук, док је Трофеј за најбољег младог шахисту-полетарца освојио седмогодишњи Басарић Никола.

На традиционалном “Трофеју Велемајстор” након низа преокрета, прво место у коначном пласману освојила је Дуња Србљанин којој је припао и пехар за најбољу шахисткињу турнира. Друго место и сребрну медаљу освојио је Душан Стојаковић, док је бронзаном медаљом за освојено треће место награђен Душан Дотлић.

Најбоља млада шахисткиња на турниру је Анђелија Радишић, а дипломом за освојену четврту шаховску категорију награђен је Зоран Савић. Награде победницима уручила је репрезентативка Србије Марина Гајчин, а из Шах клуба “Велемајстор” најављују да ће нову 2023. годину започети традиционалним “Новогодишњим брзопотезним турниром” који ће бити одржан 03. и 04. јануара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *