АМБАСАДОРКА НЕМАЧКЕ ПОСЕТИЛА АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општину Апатин јуче је посетила амбасадорка СР Немачке у Београду, Анке Конрад и том приликом је разговарала са председницом наше општине Дубравком Кораћ о различитим привредним и културним темама. Састанку је присуствовао и културни аташе амбасаде Мигел Валтерајт (Miguel Waltereit).
Председница Кораћ је рекла да је посета овако високе гошће од великог значаја за сваку локалну самоуправу, па тако и за Апатин.

-Велико је задовољство и привилегија разговарати о разним темама са амбасадорком једне земље каква је Немачка. Причали смо о искуствима која Анке Конрад има са развојем мањих средина, каква је наша општина, са сличним у Немачкој. Причали смо о сличним проблемима, али и како се немачки народ суочавао са њима. Такође, разговарали смо и о богатом културном наслеђу Немаца на овим просторима и надам се да ће у будућности данашња посета отворити неке нове правце у развоју општине Апатин, рекла је Дубравка Кораћ.

Након састанка који је одржан у кабинету председнице општине Апатин, у обиласку Музеја Подунавских Немаца, делегацији се придружио и председник удружења Немаца “Адам Беренц”, Борис Машић, који је напоменуо да је ова посета веома важна за Удружење али и за општину Апатин.

-Амбасадорка Конрад је током посете упозната са културним наслеђем општине Апатин. Била је веома захвална радом нашег удружења, али и подршком коју нам локална заједница пружа у реализацији пројеката. Посета је била од велике важности за наше удружење, чијем састанку су присуствовали гости из амбасаде, као и председница општине Апатин, а верујем да ће у будућности користити и даљем развоју наше општине, поручио је Борис Машић.

Амбасадорка Немачке је поручила да ће радо поново доћи у Апатин.

-Желим да се захвалим на љубазном и пријатељском дочеку на који сам наишла у општини Апатин. Осетила сам много оптимизма у разговору са председницом Кораћ и верујем да ћемо у будућности имати још много прилике за сарадњу и нове сусрете. Такође, људи који воде удружење “Адам Беренц” већ годинама показују велику посвећеност свом раду и оно што сам данас видела и чула је за поштовање, истакла је амбасадорка Анке Конрад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *