РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЛОКАЛНОГ ПУТА ОД БАЧКОГ МОНОШТОРА ДО КУПУСИНЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Радови на изградњи локалног пута на одбрамбеном насипу од Бачког Моноштора до Купусине приводе се крају, а градилиште су јуче обишли Антонио Ратковић, градоначелник Града Сомбора и Ђорђе Зорић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција. У току су радови на асфалтирању горњег хабајућег слоја асфалта у дужини од 5,3 километра и ширине 5,5 метара, а када буде завршен, уз 5,3 километра који су урађени на територије општине Апатин, омогућиће бржи и бољи транспорт људи, робе и услуга у овом делу Западнобачког округа и лакши приступ граничним прелазима.

Током посете градилишту, градоначелник Ратковић се упознао са радовима на овом изузетно значајном путу, а у разговору са покрајинским послаником др Далибором Форгићем и представницима Месне заједнице „Бачки Моноштор“ и надзорног органа испред ЈКП „Простор“ Сомбор, поручио је да ће Град наставити са улагањем како у ово, али и у друга насељена места како би се задовољиле потребе мештана и обезбедио бољи животни стандард.

-Стекли су се временски услови да се радови на асфалтирању овог пута наставе. Данас је планирано да се заврши асфалтирање дела пута од Бачког Моноштора до викенд насеља Адице, а после тога се наставља до општине Апатин. Ово је изузетно важан пут како за транспорт робе, услуга и људи, тако и за бржи приступ граничним прелазима. Када се оконча са завршним слојем асфалта, преостаје још да се ураде банкине, хоризонтална сигнализација и да ми као Град урадимо одбојне ограде на кривинама које се налазе на овој траси пута. Поред одржавања и реконструкције постојећих државних и локалних путева, радимо на изградњи нових. У овој години нас очекује наставак радова на путу од Риђице до Растине који ће повезати ова два насељена места, а завршили смо један велики пројекат изградње нове саобраћајнице од Стапара до Сивца. Желим да се захвалим Покрајинској влади на подршци и улагању у наш град и радује ме што ће и ови радови ускоро бити готови, а свакако ћемо наставити са улагањем у инфраструктуру и све друге области у интересу наших суграђана, изјавио је градоначелник Ратковић.

Пројекат изградње пута од Бачког Моноштора до Купусине финансирају Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине и Град Сомбор, а извођач радова је „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *