АМБАСАДОР КАНАДЕ ПОСЕТИО АПАТИН И ПОДРЖАО АКЦИЈУ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

У АКЦИЈИ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ ПОДЕЉЕНО НОВИХ 300 САДНИЦА ГРАЂАНИМА

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ у друштву амбасадора Канаде Његове екселенције Жила Нормана, генералног директора Апатинске пиваре Игора Вукашиновића и директорке Канадско-српског привредног удружења Мирјане Дончић Битон обишла је Апатинску пивару, након чега су у градском парку, у оквиру акције „Посади свој хлад“ коју је покренула невладина организација „Зелени развојни центар“, посадили саднице јавора и јасена, а грађанима поделили 300 садница.

Апатинска пивара је и овом акцијом показала да је увек спремна да помогне наш град, улаже у економију и заштиту и очување животне средине. Јесенас смо најавили да ћемо ове године обавити велику акцију пошумљавања у нашем граду. Од почетка пролећа до сада посадили смо преко 4.000 садница на територији општине. Акцију ћемо наставити на јесен, рекла је Дубравка Кораћ и подсетила присутне на пречистач отпадних вода које је Апатинска пивара изградила 2016. године у Апатину. Председница општине се захвалила на подршци амбасадору Канаде коју је својим доласком у Апатин пружио овом пројекту.

Присутнима се обратио и амбасадор Канаде и том приликом подестио да се 22. априла обележава Дан планете Земље.

Право на чист ваздух, воду и земљу није резервисано за нашу генерацију него га морамо сачувати и за будуће генерације. Канада је друга највећа земља на свету, окружена са три океана. Благословена је комбинацијом дивне нетакнуте природе и великим природним ресурсима. Од најранијих дана образујемо се да поштујемо наше природно наслеђе и ова посвећеност је приметна код свих грађана Канаде, али и пословних компанија. Енергија коју Апатинска пивара улаже у заштиту животне средине у Србији и Апатину говори о високој одговорности према друштвеном пословању. Ми смо поносни што је Канада овако добро презентована од стране Апатинске пиваре, рекао је амбасадор Жил Норман и пожелео Апатинцима леп боравак у хладу дрвећа које је данас посађено.

– Задовољство је бити у Апатину у месецу када се прославља Дан планете Земље испред Канадско-српског удружења чији је Апатинска пивара један од уважених чланова. Апатинска пивара и Апатин познати су по одговорном пословању, еколошкој освешћености коју потврђује и иницијатива „Посади свој хлад“. Желимо да садња белог јасена и канадског црвеног јавора буде подстрек свима да чувамо нашу планету за будуће генерације, рекла је Мирјана Дончић Битон и позвала и друге компаније да се придруже  друштвено-одговорним пројектима.

Апатинска пивара дуги низ година ради различите активности и покреће пројекте који за циљ имају да унапреде планету Земљу, да оставе нешто генерацијама иза нас. То не радимо стихијски него је то део наше стратегије и тако ћемо наставити и убудуће. Захваљујем се свима који су учествовали у овом пројекту, рекао је  Игор Вукашиновић, генерални директор Апатинске пиваре.

ЦРВЕНИ ЈАВОР, СИМБОЛ КАНАДЕ

Амбасадор Норман посадио је у градском парку дрво црвеног јавора, симбол Канаде које украшава и заставу те земље. За њим су то учинили и председница општине Дубравка Кораћ, директор пиваре Игор Вукашиновић и директорка Канадско-српског привредног удружења госпођа Мирјана Дончић Битон који су засадили саднице јасена. Учесницима пројекта прикључили су се и грађани Апатина, који су данас преузели 300 садница белог јасена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *