AKCIJA POLICIJE I OPŠTINSKE UPRAVE ZA BEZBEDNIJI SAOBRAĆAJ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Opštinska uprava Opštine Apatin – Savet za koordinaciju bezbednost saobraćaja na teritoriji Opštine Apatin pokrenula je akciju preventivnog delovanja u cilju povećanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bicikliste.

Prvi deo planirane akcije sprovodiće se ove nedelje i u okviru koje će biti podeljen jedan deo svetlosnih uređaja biciklistima učesnicima u saobraćaju u Apatinu.

Akcija će se sprovediti u saradnji sa Ministarstvom Unutrašnjih Poslova –Odeljenje saobraćajne policije, Policijske uprave Sombor, Policijska ispostava – Apatin.

Pravilno osvetljen bicikl povećava bezbednost bicikliste u saobraćaju. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da su biciklisti u obavezi da imaju upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno svetlo na zadnjoj strani bicikla prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Navedena akcija će se sprovoditi, u letnjim mesecima, na celoj teritoriji Opštine Apatin u naseljenim mestima i to: Kupusini, Prigrevici, Apatinu, Svilojevu i Sonti.

Sredstva, za nabavku svetlosnih uređaja, su obezbeđena iz budžeta Opštine Apatin.

svetla