AХМАД ДРУГИ ПУТ ПРОНАШО НОВЧАНИК И ВРАТИО ГА ВЛАСНИКУ

IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

МИГРАНТ из Ирака Ахмад Бевар (37), два и по месеца борави у Прихватном центру за мигрнте у Сомбору, који се налази на ободу града, а за то време је придобио симпатије запослених, али и суграђана, због свог лепог геста-што је пронашао новчаник са документима и вратио га власнику. Иначе, са супругом и троје деце чека на азилантску процедуру у Мађарској како би отишао у Белгију.По занимању је молер и жели да тај посао настави у свом планираном одредишту.

Он је пре неколико дана, кренуо у центр Сомбора и у граду, на улици, пронашао изгубљени новчаник са документима, новцем и платним картицама и то донео у Прихватни центар.

-Знао сам да не смем да узмем туђу ствар, нити новац. Одмах сам се вратио у мигрантски центар и рекао шефу смене шта сам пронашао и предложио му да пронађемо власницу. Желео сам да је упознам, али нисам желео никакву награду- каже Бевар.

Горан Бошкић, вођа смене у центру, вели да није изненађен Ахмадовим поступком, знајући колико мигранти поштују гостопримство Србије.

Ана Бабић, старија жена, понудила је овом поштеном проналазачу награду, односно сав новац, али је то Ахмад одбио. Међутим, она је са њим отишла у продавници и купила сокове и слаткише за његову децу.

У Прихватном центру за Ахмада сви имају само речи хвале.

Бевар каже да жели да добро васпита децу, да се школују и да буду добри и поштени људи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *