ZAVRŠEN DRUGI DAN MANIFESTACIJE DEČJEG STVARALAŠTVA (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

•MALIŠANI PREDSTAVILI AFRIKU, INDIJU, HAVAJE, MEKSIKO, ŠPANIJU, GRČKU I SRBIJU

Večeras je u prepunoj sali Domu kulture završen drugi dan trodnevne manifestacije 22. Dani dečjeg stvaralaštva. Program se odvijao u dva bloka, a predstavili su se mališani iz objekata u Apatinu.
U prvom bloku najmlađi su nam na svoj način, veselo, razigrano, potpomognuto pesmicama, igrom, glumom i plesom, predstavili zemlje Srbiju, Indiju i Havaje, a vodili su nas i kroz nekoliko zemalja, pa smo upoznali ples i pesmu Afrike i Meksika. Od najmlađeg uzrasta do onih najstarijih, svako je pobrao simpatije publike i aplauze. Posebno velik aplauz dobila su deca koja su prikazala Havaje i Srbiju, publiku je potpuno poneo veseli ritam havajskih pesama i srpskog kola.

U drugom bloku deca „Pčelice“ upoznala su nas sa najzanimljivijim detaljima iz Srbije, Afrike, Španije i Grčke. I u tom drugom delu današnjeg dana, mališani i njihovi vaspitači, potrudili su se da publici bude veselo, zanimljivo, da zajedno nauče kako se izkazuju pozdravi na jezicima tih zemalja. Španski flamenko je bio neodoljiv i dobio posebno veliki aplauz, a devojčice i dečaci iz ove grupe su uživali u razigranom plesu.

U oba bloka publika je slušala i male recitatore, a na kraju su nastupili mališani vaspitača Milice Obradović i Tanje Zekušić sa plesnom tačkom sa kojom će se predstaviti PU „Pčelica“ na susretu predškolskih ustanova.

Sutra, uz apatinsku decu, predstaviće se i deca iz Svilojeva, a na programu je predstavljanje Srbije, Amerike, Rusije i Španije.

U petak će u Galeriji „Meander“ biti otvorena izložba dečijih radova, a koju su pripremili deca i vaspitači svih objekata Ustanove.

autor: Mara Vuković