ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ СРПСКИХ ВЛАДАРА – НОВЕ ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ, ПАРКИНГ МЕСТА И РАСВЕТА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Данас је почела реконструкција дела улице Српских владара, у оквиру које ће комплетно бити уређен део поменуте улице који је се простире од самог центра Апатина и шеталишне зоне, па све до улице Марка Орешковића.

Овај део апатинске главне улице којим се за разлику од пешачке зоне крећу и аутомобили, добиће 96 уређених паркинг места, нове пешачке стазе од бехатона, а у склопу радова биће постављена и комплетна јавна расвета, док ће зеленило бити уређено.

Радови у улици Српских владара ће се одвијати у четири фазе, а у оквиру прве која је почела данас, ради се на потезу између улица Марка Орешковића и Огњена Прице, након чега ће се уређивати друга страна, односно деоница од улице Марка Орешковића до Петра Драпшина. Трећом фазом је предвиђено да се ради део од Петра Драпшина до Средње улице, а на крају потез од улице Огњена Прице до зграде Општине.

Почетку радова је присуствовала председница Општине Апатин Дубравка Кораћ, која је рекла да су средства за ову инвестицију обезбедили Управа за капитална улагања АП Војводине и Локална самоуправа из свог буџета.

-Укупна вредност радова је 160 милиона динара плус пдв, од чега је Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила 120 милиона, а остатак су средства Општине Апатин. Добили смо све потребне дозволе и данас крећемо са радовима, а рок за завршетак је годину дана. Међутим у разговору са извођачима добили смо информацију да очекују да ће посао бити окончан далеко брже од предвиђеног рока, рекла Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *