4. МЕЂУНАРОДНИ ПРЕКОГРАНИЧНИ УЛТРА МАРАТОН АПАТИН-ОСИЈЕК

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У недељу 17. марта 2019. године, одржаће се сада већ традиционала спортска манифестација, 4. Међународни прекогранични ултрамаратон Aпатин-Осијек (50 километара).

Са овогодишње издање ултрамаратона који спаја две државе (Србију и Хрватску) и два Града (Апатин и Осијек) и чији је циљ промовисање спорта, толеранције и помирење међу народима из региона, пријављен је рекордан број учесника 181 (52 индивидуалца који ће истрчати целу деоницу, 13 штафета са две измене (20,2 км прва измена и 29,8 километара друга измена) и 31 штафета са три измене (20,2 км прва измена, 17,7 км друга измена и 12,1 км трећа измена) из Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске и Србије.

Старт ултрамаратона биће уприличен испред главног улаза у Бању Јунаковић, у 11,00 часова, после кратке церемоније отварања, док је циљ уприличен у Осијеку испред Електро Славоније, где ће по уласку у циљ свих такмичара бити уприличен заједнички ручак свих учесника и церемонија проглашења најбољих која отпочиње у 17,30 часова.

Награде ће бити додељене за пет првопласираних у мушкој и женској индивидуалној конкуренцији, и за прве три штафете са две и три измене.

За све такмичаре обезбеђени су стартни пакети, са учесничким мајицама, ранчевима, и поклон производи спонзора, док све тркаче који уђу у циљ очекују учесничке медаље.

Траса трчања: Буња Јунаковић – Свилојево – Сонта – Богојево (гранични прелаз) – Ердут – Бијело Брдо – Сарваш – Неметин – Осијек (Зелено поље). Штафете се мењају у Р. Србији на граничном прелазу Богојево и у Р. Хрватској (улаз у Бијело Брдо).

Суорганизатори ове дивне манифестације су Атлетски клуб Апатин и Удруга Здраво трчање из Осијека, а подршку у реализацију пружају су Осијечко-Барањска жупанија, Општина Апатин, Црвени крст Општине Апатин, Агенција „Анаконда“ из Сомбора, Месне заједнице Свилојево и Сонта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *